L’ AMB mou fitxa davant la prohibició de pujar patinets elèctrics al transport públic i adapta el BiciBox per aquests aparells

Societat.

Instant que es va incendiar un patinet elèctric als FGC a Sant Boi.
Instant que es va incendiar un patinet elèctric als FGC a Sant Boi.

Davant la proposta de regulació temporal de l'accés dels patinets i altres vehicles de mobilitat personal (VMP) al transport públic, aprovada dilluns al Consell d'Administració de l'ATM, i davant la necessitat de facilitar a la ciutadania l'estacionament i punts d'intercanvi d'aquests ginys amb el transport públic, l'AMB permetrà que els patinets i la resta de VMP es puguin aparcar de manera segura als mòduls del Bicibox, el servei metropolità d'aparcament segur de bicicletes.

L'AMB, que ha rebut aquesta petició de l'ATM, recorda que part important del servei Bicibox està distribuït al costat d'estacions ferroviàries i de nodes de transport públic de la metròpolis de Barcelona.

Dimarts, 20 de desembre, el Consell Metropolità de l'AMB ha aprovat inicialment la modificació del reglament del servei metropolità del Bicibox per fer-ho factible. D'aquesta manera, es podrà ampliar l'objecte del servei a l'estacionament de VMP, i no només de bicicletes.

Durant el període d'informació pública del nou reglament es podran rebre al•legacions d'operadors de transport i associacions d'usuaris de VMP i bicicletes i, en tot cas, l'AMB acordarà amb els municipis les condicions detallades de l'aparcament de VMP al servei Bicibox, amb l'objectiu d'afavorir la intermodalitat amb el transport públic metropolità.

El nou el reglament del Bicibox també inclourà altres mesures com l'eliminació de l'abonament e-Bicibox, que donarà pas al nou servei de bici pública metropolitana AMBici, que arribarà a 15 municipis i tindrà 2.600 bicicletes.

També la creació de nous abonaments de Bicibox i tarifes per a estacionaments de llarga durada i una nova versió de l'aplicació mòbil Bicibox, que esdevindrà el principal canal d'accés al servei.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article