En marxa el dispositiu Grèvol un operatiu conjunts entre Mossos i policies locals per vetllar per la seguretat ciutadana i la mobilitat segura pel Nadal

Societat.

Alhora, es reforcen també les campanyes informatives a l’hora de fer transaccions comercials segures, tant en els establiments com amb les compres en línia.
Alhora, es reforcen també les campanyes informatives a l’hora de fer transaccions comercials segures, tant en els establiments com amb les compres en línia.

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena i Garcia, acompanyat de la portaveu del cos de Mossos d'Esquadra, la inspectora Montserrat Escudé i Serra, han presentat el dispositiu Grèvol per vetllar per la seguretat ciutadana i la mobilitat segura durant les festes nadalenques.

El conseller ha destacat que el dispositiu es va activar el 12 de desembre i estarà vigent fins al 15 de gener i que “s’intensificaran les accions policials encaminades a la prevenció i detecció dels fets delictius”.

Elena també ha posat en valor que “l’objectiu principal és prevenir i reduir els fets delictius en els àmbits considerats estratègics atenent les característiques de les festes de Nadal”.

En aquesta línia, el titular d’Interior ha assegurat que “es garantirà la seguretat en la mobilitat en la xarxa viària, en la xarxa del transport públic i en els grans eixos de connexió”.

Per la seva part, la portaveu de Mossos d’Esquadra ha destacat que l’Operatiu Grèvol “potencia les tasques pròpies de policia de proximitat, amb dues línies prioritàries de treball: informativa i preventiva”.

Escudé ha explicat que “s’estan facilitant a comerciants i ciutadania recomanacions per gaudir d’unes compres segures alhora que el cos de Mossos d’Esquadra incrementa el patrullatge a peu, amb policies locals, en eixos comercials d’arreu del territori”.

La Policia de la Generalitat - Mossos d’Esquadra va engegar el passat 12 de desembre, i fins al 15 de gener, un dispositiu policial arreu del territori català per prevenir fets delictius i garantir la seguretat de la ciutadania i el teixit empresarial, així com una mobilitat segura durant les festes nadalenques.

El Programa Operatiu Estacional de Seguretat Grèvol potencia les tasques pròpies de policia de proximitat, amb dues línies prioritàries de treball: informativa i preventiva.

D’una banda, es promou una campanya informativa adreçada a comerciants i a la ciutadania per divulgar consells de seguretat per prevenir els fets delictius més habituals: robatoris i furts. Així, ja s’estan facilitant a comerciants i ciutadania recomanacions perquè puguin gaudir d’unes compres segures.

Les accions de tipus preventiu van acompanyades d’un increment del patrullatge a peu en eixos comercials d’arreu del territori amb patrulles mixtes, formades per agents dels Mossos i de les policieslocals.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article