La Terminal Logística Intermodal del Port inclou la creació de 20 hectàrees d’ espais verds i el Corredor Verd Parc Agrari del Llobregat-Parc de Montjuïc

Societat.

Arxiu.
Arxiu.

La Comissió de territori de Catalunya, presidida pel conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, ha aprovat inicialment el Pla director urbanístic (PDU) de la Terminal Logística Intermodal del Port de Barcelona.

És l’instrument a través del qual s’ordenarà el desenvolupament ferroviari de l’àrea sud del Port, concebuda com un node de 68 hectàrees de superfície, amb 6 terminals i que ha de formar part del Corredor Mediterrani.

La Terminal Logística Intermodal inclourà una terminal de ferroutage, una terminal de recepció i expedició i una altra de càrrega i descàrrega, ubicades totes elles a l’antiga llera del riu Llobregat, i una terminal de recepció i expedició paral•lela al curs actual del riu, denominada Terminal Nou Llobregat.

El projecte, que impulsa el Port de Barcelona, ha estat treballat amb els ajuntaments de Barcelona i el Prat de Llobregat i amb Barcelona Regional.

Les infraestructures que preveu aquest Pla director, juntament amb les altres existents en l’entorn -la terminal ferroviària de BEST al Moll Prat i la Terminal C d’expedició i recepció, ja construïdes i operatives- conformaran un node ferroviari molt potent.

Tindrà 6 terminals, que donaran servei al Port de Barcelona i al seu entorn: la Zona Franca de Barcelona, el Polígon Pratenc i les indústries ubicades al Baix Llobregat i al sud de Barcelona.

Aquest node facilitarà l’entrada i sortida, d’una forma més sostenible i eficient, dels tràfics maritimoterrestres i terrestres-marítims, però també dels tràfics terrestres-terrestres. El PDU inclou també la regulació i ordenació urbanística dels espais afectats per les noves infraestructures.

Es crearan 20,8 hectàrees de nous espais públics verds i el Corredor Verd Parc Agrari del Llobregat-Parc de Montjuïc, una xarxa d’itineraris que connectaran les diferents àrees logístiques i portuàries i els espais naturals.

Aquest PDU és el primer pas per aprofitar l’espai que ha de deixar lliure l’estació del Morrot, un cop estigui en funcionament el node ferroviari del Port, millorant la relació ciutat-port, connectant amb la Marina del Prat Vermell i descongestionant Montjuïc.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article