Una moció del Consell Comarcal del Baix Llobregat insta a fer un estudi de mancances en Salut municipi per municipi

Salut.

Arxiu.
Arxiu.

La consellera de Salut, Gina Pol, ha presentat al Ple aquesta moció, informant que fruit de les peticions del darrer ple, el Consell de Salut del Baix Llobregat ha començat a treballar per fer una fotografia de les mancances de les infraestructures a la comarca.

El Baix Llobregat pateix un important dèficit d’infraestructures sanitàries i els equipaments existents s’han anat deteriorant progressivament sense que s’hagin fet les inversions necessàries en els darrers anys.

Així, i d’acord amb les informacions recollides, hi ha sis municipis de la comarca que reclamen ampliar els Centres d’Atenció Primària existents com són Gavà, Esparreguera, Sant Andreu de la Barca, Sant Climent de Llobregat, Sant Just Desvern i obrir el consultori tancat a Santa Coloma de Cervelló.

Altres municipis reclamen al Departament de Salut l’obertura de nous ambulatoris donat el creixement de la població i les necessitats detectades. És el cas de Gavà, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Andreu de la Barca i Sant Climent de Llobregat.

La demanda d’un nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària al seu municipi o a la seva zona d’influència és força elevada per part dels municipis de la comarca, donat que molts centres d’atenció primària han reduït els seus horaris i el CUAP permet atendre urgències sense passar per l’àmbit hospitalari (també patint col•lapses en urgències).

Els municipis que demanen disposar d’un nou CUAP són: Abrera, Esparreguera, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Just Desvern.

Amb aquesta moció, el Ple del Consell Comarcal reclama obrir un espai de diàleg i de planificació amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per analitzar municipi a municipi les necessitats d’infraestructures existents o de nova creació en l’àmbit de l’atenció primària al Baix Llobregat, així com la revisió d'horaris i serveis als CAP de les àrees bàsiques rurals.

Reivindica consensuar amb les plantilles existents als centres d’atenció primària de la comarca la millora dels espais de treball a les necessitats dels professionals i de la població, donat que molts centres han quedat petits o envellits al territori.

Continua reclamant un Pla d’actualització dels ambulatoris, consultoris i CUAPs necessaris a la comarca, així com un calendari d’execució de les obres i millores necessàries.

I agraeix als ajuntaments del Baix Llobregat la disponibilitat d’espais municipals i al Departament de Salut per tal de poder garantir zones de vacunació de la COVID i de la grip o bé espais per a desenvolupar els grups de salut comunitària.

Des dels diferents grups polítics han agraït al govern del Consell Comarcal i a la consellera de Salut l’elaboració de la moció destacant que la situació sanitària que pateix el Baix Llobregat és una prioritat per la comarca.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article