Acord entre sindicats i INDRA BPO Sant Joan Despí per reduir l’extinció de contracte de 56 persones

Economia.

L'acord ha estat acceptat de manera unànime en una assemblea per les persones treballadores afectades.
L'acord ha estat acceptat de manera unànime en una assemblea per les persones treballadores afectades.

El passat 22 de novembre de 2022 es va iniciar el període de consultes de l'expediene de regulació d’ocupació (ERO) que INDRA BPO va presentar per a 56 persones del centre de treball de Sant Joan Despí. L'empresa pretenia extingir 56 contractes per la pèrdua del servei que la companyia prestava a Naturgy.

Després de setmanes de negociacions i diverses concentracions a la porta de l'empresa, finalment s'ha arribat un acord que redueix les extincions de treball, millora les indemnitzacions de les persones treballadores que perdin el lloc de treball i deixa oberta la possibilitat de reincorporació a l'empresa.

Els aspectes més destacats de l'acord són: • Recol•locació de 15 persones treballadores, amb prioritat de les persones amb diversitat funcional afectades a l'expedient. • Creació d'una borsa d'ocupació i recuperació d'ocupació futura, addicional al pla de recol•locació ofertat per l'empresa.

Destacar que les persones treballadores afectades per l'acomiadament col•lectiu percebran una indemnització igual a la corresponent en el cas d'acomiadament improcedent d'acord amb la normativa actualment vigent. La proposta va ser ratificada de manera unànime en una assemblea amb persones treballadores, i va ser signat per CCOO i UGT.

La secció sindical de CCOO Indra BPO valora de manera positiva l'acord, així com la participació de les persones afectades, tant a les mobilitzacions convocades com a la decisió finalment adoptada.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article