14 municipis del Baix Llobregat instal•laran nous aparcaments de bicicletes per complementar a la via pública de manera ordenada

Societat.

El cost total d'aquest mobiliari urbà ha estat de 25.273,88 euros IVA inclòs.
El cost total d'aquest mobiliari urbà ha estat de 25.273,88 euros IVA inclòs.

Concretament, es tracta d'un model universal d'aparcament en acer galvanitzat i en forma de U invertida on es poden lligar les bicicletes amb el cadenat propi de l'usuari. La instal•lació d'aquests nous dispositius començarà a partir del gener de 2023 i anirà a càrrec dels ajuntaments que ho hagin sol•licitat.

"Aquesta nova iniciativa de l'AMB té com a objectiu incrementar l'oferta d'aparcament de bicicletes a la via pública, especialment en entorns d'equipaments i de centres generadors de mobilitat, com poden ser els centres educatius o de treball, els centres esportius i les parades o estacions de transport públic. Tot, per seguir fomentant l'ús de la bicicleta entre la ciutadania i oferir un estacionament adequat", exposa el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda.

Els 23 municipis metropolitans que han demanat aquesta nova infraestructura d'aparcaments a l'AMB són els següents: Badalona, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Begues, Cerdanyola del Vallès, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Montcada i Reixac, Montgat, el Papiol, el Prat de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Tiana, Torrelles de Llobregat i Viladecans.

Aquests nous aparcaments seran complementaris al Bicibox, el servei metropolità que l'AMB presta de manera gratuïta i que té com a objectiu l'aparcament segur de bicicletes. El servei Bicibox disposa actualment de 2.453 places i té 19.488 usuaris.

Funciona en diferents formats: en mòduls al carrer (de 14 o 7 places), en aparcaments de gran capacitat a prop d'estacions de tren (per exemple, els models de Gavà i Badalona), en estacions de metro (per exemple, a Pompeu Fabra o a Parc Logístic), i en locals a peu de carrer, com és el cas del de Sant Joan Despí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article