El proper 13 de gener a les 19 h s’inaugura a l’Ateneu Santfeliuenc de Sant Feliu l’exposició “Tota Pedra fa Paret – La Pedra Seca a Catalunya”

Societat.

Arxiu/ Es podrà veure fins el divendres 24 de febrer a l’Aula de Cultura de l’entitat.
Arxiu/ Es podrà veure fins el divendres 24 de febrer a l’Aula de Cultura de l’entitat.

Es tracta d’una exposició que té per objectiu divulgar aquesta tècnica de construcció tradicional, que es va declarar patrimoni cultural immaterial per part de la UNESCO, el 2018.

Aquesta exposició és fruit de la col•laboració de l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya que han coproduït aquesta mostra itinerant.

Sant Feliu de Llobregat és la ciutat de l’àmbit del Parc de Collserola que compta amb major nombre de construccions documentades realitzades amb aquesta tècnica.

És per això que, aprofitant l’arribada d’aquesta exposició a la ciutat, les entitats Arrels Locals, Associació de Recerca i Estudis de Sant Feliu (ARES) i l’Ateneu Santfeliuenc han volgut posar en relleu aquest patrimoni i han programat un seguit d’activitats complementàries que inclouen xerrades, sortides i una exposició sobre el patrimoni local.

S’ha buscat oferir activitats de diversa índole i adreçades a diferents edats per tal de fer partícip el conjunt de la ciutadania d’aquest projecte.

El projecte també ofereix l’oportunitat a centres educatius de primària i secundària, tant locals com comarcals, de fer una visita guiada a l’exposició, adaptada al nivell de cada curs. Totes les activitats són gratuïtes i obertes al públic.

Per a les sortides es demana la inscripció prèvia per tal de poder assegurar els participants. Es recomana portar aigua, calçat i roba adequada per al senderisme i esmorzar. A continuació us deixem el formulari per inscriure’s a les sortides https://forms.gle/x96r4Mbs3NyCkKvp7

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article