L’Ajuntament reformarà un dels edificis històrics del Papiol, la Sala Gran situat al Papiol de Baix

Societat.

L’equip expert també ha detectat l’oportunitat d’oferir, a més llarg termini, la Sala Gran com a seu d’esdeveniments culturals d’àmbit internacional.
L’equip expert també ha detectat l’oportunitat d’oferir, a més llarg termini, la Sala Gran com a seu d’esdeveniments culturals d’àmbit internacional.

L’immoble, de titularitat municipal, està protegit i catalogat com a Bé Cultural d’Interès Local. Des que l’Ajuntament el va adquirir amb la voluntat de preservar el patrimoni, s’està treballant per definir-ne l’ús.

En aquests moments, l’Ajuntament, un equip multidisciplinari de professionals (de l’arquitectura, la història, l’art, la sociologia, la museologia, la comunicació i l’estratègia) i les entitats del poble estan pensant conjuntament com ha de ser aquest espai cultural de referència.

La idea és que esdevingui un espai cultural de referència, tant per al Papiol com per a la comarca, la zona metropolitana i el país. L’Ajuntament aposta per un projecte de futur molt ambiciós que pot esdevenir font de recursos per al municipi i que pot consolidar la reputació del poble: té a veure amb la projecció cultural i turística del municipi i amb com volem que es conegui el Papiol.

Després d’una vasta feina d’investigació i d’anàlisi estratègica enfocada a trobar respostes a les preguntes “qui som?” i “cap a on hem d’anar?”, la proposta és convertir la planta baixa de la Sala Gran en un museu modern únic que pugui formar part de programes educatius per a escoles i instituts.

Seria únic perquè no existeix al territori proper un espai que ofereixi el que podria arribar a oferir el futur museu del Papiol. El Papiol té actualment una col•lecció de més de 2.000 objectes registrats, de tota mena i amb tota mena d’usos i aplicacions, a més que aporten un valor molt divers: patrimonial, artístic, sentimental...

A banda d’aquesta col•lecció d’objectes—una feina feta per l’equip de l’actual Museu del Papiol, qualificada d’excel•lent i exemplar pels experts i expertes—, existeixen circumstàncies històriques rellevants que ens permetrien explicar el progrés tecnològic i sociocultural de Catalunya a partir del Papiol, un discurs molt lligat també a la situació geogràfica del poble.

A partir del relat del progrés del Papiol, es poden explicar les transformacions socials i econòmiques que han fet avançar Catalunya. L’equip de professionals que treballa en el projecte afirma que “el Papiol ha estat molt més important del que la seva gent es pensa”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article