El Col•legi d’ advocats de Sant Feliu entre els que renoven l’ acord amb la Generalitat

Societat.

En total, el Departament de Justícia, Drets i Memòria hi destinarà 848.000 euros, durant l’any 2023.
En total, el Departament de Justícia, Drets i Memòria hi destinarà 848.000 euros, durant l’any 2023.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica el conveni pel qual se subvenciona el Servei d’Orientació Jurídica (SOJ) del Col•legi de l’Advocacia de Barcelona.

La subvenció de la conselleria de Justícia, Drets i Memòria és de 414.000 euros. La resta dels col•legis de l’advocacia catalana (Figueres, Girona, Granollers, Lleida, Manresa, Mataró, Reus, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Terrassa, Tortosa i Vic), signen també un acord de col•laboració per un import de 434.112 euros per a la prestació d’aquest servei.

El SOJ és una de les primeres vies d’entrada dels ciutadans al circuit judicial. Aquest servei ofereix una primera orientació professional i gratuïta sobre qualsevol qüestió o aspecte jurídic que es plantegi.

També informa de la possibilitat de recórrer als serveis de mediació o a altres sistemes alternatius de resolució de conflictes, com la conciliació i l’arbitratge, per tal d’evitar la via processal i analitzar la viabilitat de la seva petició.

Així mateix, assessora els ciutadans sobre el dret a obtenir l’assistència jurídica gratuïta i els informa de la documentació necessària per sol•licitar-la. Durant el 2021 el Servei d’Orientació Jurídica va atendre un total de 81.371 consultes.

Un 67 % relacionades amb matèries civils, com ara separació, divorci, adopció, parelles de fet, arrendaments, drets reals, incapacitacions, emancipacions, violència de gènere, etc. Pel que fa a l’àmbit social, que representa un 13,47 %, les consultes són preferentment sobre dret laboral i seguretat social. Pel que fa a l’àmbit penal, que representa un 7,26 %, les consultes fan referència sobretot a faltes i delictes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article