Projecte de joc inclusiu a la plaça de les Vinyes de Santa Coloma de Cervelló

Societat.

L’Ajuntament, les famílies i els infants han participat de manera conjunta en la definició d’aquest nou equipament, que serà una realitat el 2023.
L’Ajuntament, les famílies i els infants han participat de manera conjunta en la definició d’aquest nou equipament, que serà una realitat el 2023.

A mitjan any, l’Ajuntament va posar en marxa un procés participatiu obert a tota la ciutadania per a dissenyar el projecte de construcció de la zona de joc de la plaça de les Vinyes conjuntament amb les famílies i els infants del nostre municipi.

L’objectiu de la intervenció és millorar la zona de jocs i, alhora, crear-hi un espai inclusiu. Per això, durant quests mesos, s’ha definit una metodologia de transformació i reurbanització de l’espai públic i s’ha elaborat un document d’avantprojecte.

Per arribar a aquest punt, l’Ajuntament ha organitzat reunions amb la comunitat educativa i diverses trobades com, per exemple, un taller participatiu de disseny conjunt dirigit a les famílies.

A més, s’ha reflexionat obre les necessitats, expectatives i capacitats de l’espai amb l’assistència de les direccions dels centres educatius, professionals del CDIAP i del Centre La Klau, membres de les associacions de famílies d’alumnes (AFA) i entitats que treballen amb les famílies i la canalla. L’objectiu de la iniciativa és convertir la zona en un parc de referència pel que fa a la inclusió.

Les principals actuacions contemplades en el projecte consisteixen en la instal•lació d’un gronxador fabricat amb fusta de robínia i d’un carrusel giratori apte per a una cadira de rodes i quatre infants més.

A més, s’hi construirà un recorregut d’equilibris amb cinc peces i una zona d’experimentació amb materials diversos, així com un sorral i una muntanya de cautxú amb preses d’escalada.

D’altra banda, l’espai també comptarà amb un túnel d’accés inoxidable i un tobogan de planxa d’acer —el qual es construirà aprofitant el talús— amb un carril per a mans i una barra de seguretat. L’equip tècnic municipal també hi col•locarà un mur de formigó recobert amb pintura de pissarra.

La corporació municipal ja ha licitat l’execució de la intervenció. Ara, el consistori es troba pendent d’adjudicar les obres a una empresa que hauria de començar-les al llarg del primer trimestre del 2023.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article