L'alcalde Lluís Mijoler i el conseller de Salut Manel Balcells han avançat en la millora de l'atenció primària al Prat

Salut.

Una imatge de la reunió.
Una imatge de la reunió.

En una trobada mantinguda a la seu del Departament de Salut, l'alcalde i el conseller han abordat la millora dels equipaments de la Generalitat destinats als serveis d'atenció primària a la ciutat.

S'han compromès a signar, en els propers mesos, un protocol que permeti avançar cap a un nou CAP, també ha acompanyat l'alcalde a la reunió la tinent d'alcaldia de Benestar i Salut, Débora Garcia.

Tot plegat dins d'un "Pacte de Ciutat per la Salut", que té com a objectiu la promoció de la salut pública de la ciutat amb cinc grans blocs: l'impuls de la salut comunitària, la integració de l'atenció sociosanitària, la millora dels serveis d'atenció primària i especialitzada, la millora de l'atenció en salut mental i la planificació territorial dels equipaments sanitaris.

El nou equipament sanitari permetria reordenar tots els serveis sanitaris de la ciutat i substituirà l'actual CAP Disset de Setembre per donar resposta al creixement poblacional previst pels pròxims anys.

El nou centre comptaria amb equips professionals d'atenció primària, un servei d'urgències d'atenció primària, unitats d'atenció d'assistència a la salut sexual i reproductiva i especialistes en salut mental.

Pel que fa a la ubicació del nou CAP, està previst que s'ubiqui a Cal Gana, un espai reservat segons el planejament urbanístic a equipaments.

Mentre aquests no es desenvolupen, l'espai es destina a aparcaments provisionals. En tot cas, en el moment que calgui desenvolupar-hi un nou CAP, es trobaran alternatives per als vehicles.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article