L’ AMB proposa subvencions als municipis metropolitans per al foment d'activitats vinculades amb l'alimentació sostenible

Societat.

El pla de subvencions preveu projectes municipals i també propostes que superin l'escala local i que beneficiïn més d'un municipi.
El pla de subvencions preveu projectes municipals i també propostes que superin l'escala local i que beneficiïn més d'un municipi.

L'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha obert, per primera vegada, una convocatòria de subvencions adreçada als municipis metropolitans per al foment d'activitats vinculades amb l'alimentació sostenible.

Aquest pla de subvencions, dotat amb un total de 350.000 € (150.000€ per a l'any 2022 i 200.000€ per a l'any 2023), té la voluntat de reforçar el sistema alimentari metropolità a través de les polítiques alimentàries municipals.

Amb aquestes subvencions, l'AMB vol promoure la sostenibilitat integral (econòmica, ecològica, social i cultural) dels sistemes alimentaris locals i alhora avançar cap a sistemes alimentaris sostenibles, ja sigui a escala local o metropolitana.

La vicepresidenta de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l'AMB, Montserrat Ballarín, apunta que "aquesta primera convocatòria d'ajuts a projectes alimentaris permetrà que els ajuntaments metropolitans tirin endavant polítiques potents i innovadores al servei de la sostenibilitat i la seguretat alimentària".

A més, afegeix que "al territori metropolità tenim una indústria agroalimentària de primer nivell, una indústria que avança tecnològicament i que es reinventa constantment".

L'AMB ha situat l'alimentació sostenible com un element clau per garantir la resiliència de les ciutats metropolitanes i, a més, s'ha proposat conscienciar la ciutadania sobre la importància d'una dieta equilibrada, saludable i sostenible, que a més sigui econòmicament accessible per a tothom.

L'ens metropolità vol incorporar la perspectiva d'un sistema alimentari sostenible al conjunt de les seves polítiques i per això segueix el Pla d'acció per a l'alimentació sostenible, un conjunt de 32 accions recollides en set eixos.

Governança transversal; coneixement, comunicació i estratègies; ordenació territorial i planejament urbanístic; incentivació de la producció alimentària sostenible; facilitació de la distribució i comercialització d'aliments de proximitat; promoció de dietes saludables i sostenibles i desenvolupament d'activitats vinculades a la capitalitat mundial de l'alimentació sostenible.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article