El projecte pilot per a definir el futur de l’antiga carretera N-II en el marc de la redacció de l’Agenda Urbana d’Esparreguera ja està en marxa

Societat.

L’Agenda Urbana d’Esparreguera és un instrument que concretarà l’estratègia de transformació i desenvolupament sostenible del municipi durant la propera dècada.
L’Agenda Urbana d’Esparreguera és un instrument que concretarà l’estratègia de transformació i desenvolupament sostenible del municipi durant la propera dècada.

A través d’aquest treball es volen posar les bases per a l’elaboració del futur projecte de reurbanització d’aquest eix urbà que engloba les avingudes de Francesc Macià i Francesc Marimon, des de la rotonda sud fins a la rotonda de les girafes.

Per a fer-ho s’ha publicat una enquesta ciutadana, que estarà activa fins al 22 de gener, perquè la població pugui participar en la definició de les directrius per convertir l’antiga carretera nacional en una avinguda.

L’enquesta es pot respondre digitalment, però també es pot trobar el qüestionari imprès als comerços de la carretera i a diferents equipaments municipals, així mateix, durant cinc dies d’aquest mes es farà treball de camp amb enquestadors a peu de carrer per copsar l’opinió de la ciutadania.

En paral•lel, el passat mes de desembre es van dur a terme els treballs de la segona fase del Projecte d’Obres de Millora Urbana (POMU) que afectaven les avingudes de Francesc Macià i Francesc Marimon, que van incloure la renovació de la capa superficial del paviment asfàltic de tot el vial.

L’Agenda Urbana definirà els objectius estratègics i les àrees de transformació clau a tot el municipi, però farà especial atenció als barris, la Colònia Sedó i l’antiga N-II, per als quals ha de definir un pla d’actuació i regeneració integral.

En el cas de la carretera, aquesta setmana comença l’impuls al seu projecte pilot, que ja s’ha treballat en el marc del Comissionat de Barris, però que ara pren entitat pròpia amb la posada en marxa d’un procés participatiu per a definir el futur model d’avinguda que vol la població d’Esparreguera.

Aquest procés consta de dues fases, una primera dirigida a diagnosticar l'estat actual de l'avinguda i les seves necessitats de millora i una segona de disseny col•laboratiu de les directrius que dirigiran la seva futura reurbanització.

La primera s’ha posat ja en marxa amb la publicació d’una enquesta que divideix la carretera en quatre trams, que es poden visualitzar en un mapa inclòs en el mateix qüestionari.

Es pregunta a la ciutadania sobre diversos temes com la connectivitat, accessibilitat i seguretat de les avingudes de Francesc Macià i Francesc Marimon, abordant des del transport públic, fins a la mobilitat ciclista, de vehicles, l’aparcament i la seguretat ciutadana.

I també sobre la habitabilitat i identitat de l’espai, amb preguntes sobre les zones vegetals, la xarxa de drenatge i sanejament, la d’infraestructura elèctrica i adsl, els punts de recollida de residus, el mobiliari urbà o la situació de la carretera en referència a la inclusió per a persones de tota edat, gènere, procedència, nacionalitat, amb necessitats diverses.

El procés participatiu finalitzarà al 22 de gener i s’hi pot participar en línia, però també presencialment, omplint el formulari imprès que es trobarà a diferents comerços de l’antiga N-II i equipaments municipals.

Així mateix, els dies 11, 12, 13, 17 i 18 de gener es farà treball de camp amb el repartiment d’enquestes a peu de carrer per incentivar la participació ciutadana.

A banda d’aquest procés participatiu, el projecte pilot per a definir el futur de l’antiga carretera N-II també es treballarà des del Comissionat de Barris, un òrgan participatiu que forma part del nou model de governança i que està integrat per ciutadania i associacions implicades en la definició del futur model del municipi, així com des de la comissió tècnica i la comissió política creades en el marc de l’Agenda Urbana.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article