La consellera de Justícia es compromet amb els sindicats per solucionar els problemes a Brians 1 i 2

Societat.

Els centres de Sant Esteve Sesrovires han estat focus de tensió per diferents afers.
Els centres de Sant Esteve Sesrovires han estat focus de tensió per diferents afers.

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i González, ha aprofitat la primera trobada amb els sindicats de presons per traslladar la voluntat d’entesa del seu equip i agrair el bon to de les reunions.

Aquest dilluns Ubasart ha mantingut un primer contacte amb els cinc sindicats de l’àmbit: UGT, CSIF, CCOO, IAC-CATAC i La INTERSINDICAL. La consellera ha estat acompanyada pel secretari de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a les Víctimes, Amand Calderó, i la directora d'afers penitenciaris, Paula Montero.

“He traslladat als sindicats que vull treballar des del diàleg i el consens. La seva tasca és indispensable. Prenem nota de les reclamacions que ens han fet arribar i estem segurs que trobarem punts d'entesa”, ha afirmat la consellera en acabar la roda de contactes.

En la trobada, s’ha posat l’accent en la millora de la salut mental, el seguiment i atenció a perfils vulnerables i la prevenció dels suïcidis i les agressions.

A més, Ubasart ha explicitat el compromís per seguir treballant en la dignificació de les condicions laborals i de seguretat de tots els professionals penitenciaris, tal com ja va manifestar en la primera compareixença al Parlament.

En aquest sentit, sobre la taula hi ha reptes pendents: el redimensionament de les plantilles per pal•liar la manca de personal, la jubilació anticipada, la millora dels mecanismes de promoció interna i de carrera professional en general o la renegociació de l’Acord Penitenciari.

En la mesura que les previsions pressupostàries ho permetin, la conselleria estudiarà com avançar en aquestes qüestions. La conselleria també aposta per la formació continuada dels professionals, orientada a millorar el tractament i la intervenció dels interns de cara a la reinserció i retorn a la vida en llibertat, i a la millora de l’atenció a la salut integral dels interns en la vida a l’interior.

L’eix sobre el qual es configura el model penitenciari català és la reinserció i la rehabilitació, garantint la convivència, la custòdia i la seguretat dels treballadors i, alhora, el respecte escrupolós als drets humans i a la dignitat de les persones preses.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article