Detinguts uns veïns de Gavà Viladecans i Vilafranca per ciberestafa

Societat.

En les intervencions policials s’han trobat una gran quantitat de mòbils d’alta gamma i targetes SIM. A més també s’han intervingut 3.500 euros, un Táser i documentació.
En les intervencions policials s’han trobat una gran quantitat de mòbils d’alta gamma i targetes SIM. A més també s’han intervingut 3.500 euros, un Táser i documentació.

L’Equip de Delictes Telemàtics (EDITI) de la Guàrdia Civil de Castelló, en el marc de l’Operació KUSKU, la qual es va iniciar l’any 2020 i va donar els seus primers resultats a principis de l’any en curs, ha detingut en aquesta segona fase d’explotació a deu persones, veïnes de Gavá, Viladecans i Villafranca del Penedès.

Principalment com a presumptes autores dels delictes d’estafa, blanqueig de capitals, falsedat documental i pertinença a grup criminal, segons ha informat l’institut armat en un comunicat.

En la primera fase, realitzada durant el mes de gener passat, la Guàrdia Civil va detenir a un dels principals responsables del grup criminal, un menor d’edat, al costat dels seus progenitors.

Es va realitzar un registre en el seu domicili, on els agents van intervenir una sèrie de dispositius informàtics, en els quals es van poder trobar els indicis necessaris per a implicar els deu ciberdelinqüents detinguts en aquesta segona fase.

L’EDITI va constatar que tots els components del grup criminal tenien un ampli i sofisticat ventall de modalitats per a cometre els fets delictius, empraven tècniques com el phishing de webs d’entitats bancàries, mitjançant l’enviament massiu de SMS amb textos d’advertiment a usuaris i amb la utilització de web fraudulentes després d’escurçar les URLs..

L’Equip de Delictes Telemàtics (Editi) de la Guàrdia Civil va començar les investigacions al 2020 sota el nom d’operació Kusku on els detinguts estafaven a la gent enviant mails massius fent-se passar per entitats bancàries amb SMS d’advertiment i URL fraudulentes.

També suplantaven la identitat de les seves víctimes a través d’anuncis en pàgines de segona mà, en la qual obtenien els documents d’identitat de les víctimes per a després fer-se passar per elles.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article