Procés participatiu a Olesa per dissenyar el futur espai públic que es crearà amb l'enderroc de l'antic edifici de la Policia Local

Societat.

Finalitzat l'enderroc manual fet pels operaris, els treballs seran més àgils, ja que es fan amb una màquina de grans dimensions.
Finalitzat l'enderroc manual fet pels operaris, els treballs seran més àgils, ja que es fan amb una màquina de grans dimensions.

Un cop l'enderroc estigui enllestit i s'hagi retirat tota la runa, l'Ajuntament hi farà una primera intervenció de condicionament que permetrà obrir l'espai per a l'ús públic, principalment com a zona d'estada i passeig, tot i que també s'hi crearà una petita bossa d'aparcament gratuït.

Després, s'obrirà un procés participatiu per a que sigui la ciutadania qui decideixi com ha de ser l'espai, de la mateixa manera que s'ha fet amb la nova zona verda de l'Eixample.

Així ho ha destacat l'alcalde d'Olesa, Miquel Riera, que ha recordat que el condicionament d'aquest sector inclou l'espai que ocupa l'edifici, la parcel•la que feia d’aparcament, el solar annex del dipòsit de vehicles i el pati que hi ha darrera de la Biblioteca Santa Oliva i la Casa de Cultura. De fet, aquest darrer solar s'inclou al projecte d’ampliació de la biblioteca.

Amb aquesta actuació es pretén millorar uns espais que actualment estan sense urbanitzar, alguns fins i tot en estat d’abandó, per tal que tinguin les condicions de salubritat i confort adients per fer-los aptes per al gaudi i el lleure.

També permetrà millorar l'accés al parc pel carrer d’Anselm Clavé, on ara entren vianants i també vehicles que accedeixen al pati de la Casa de Cultura, després serà únicament per a vianants.

Segons ha explicat l'alcalde, tot aquest nou espai de lleure "acabarà connectant amb la passarel•la que baixa fins a la zona de l'skate parc, on hi ha una antiga masia, “Cal Tarrida”, que queda just darrere de l'antic magatzem de vehicles -i que ara queda amagada- i que també és previst rehabilitar-la.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article