Esquerra Baix Llobregat l’ Hospitalet referma aturar la ampliació de l’ aeroport del Prat i la seva ambició de ser primera força a les properes municipals

Política.

Els republicans ja s' han consolidat com a segona força al Baix Llobregat.
Els republicans ja s' han consolidat com a segona força al Baix Llobregat.

La Federació comarcal d'Esquerra Republicana al Baix Llobregat i l'Hospitalet ha celebrat aquest dimarts 10 de gener de 2023, al Teatre Plaça de Castelldefels, el seu congrés per debatre i votar les esmenes que la militància ha presentat a les ponències polítiques i estatutàries que es debatran al Congrés Nacional que s'ha de celebrar a Lleida el proper 28 de gener.

Pau Morales, secretari d'organització del partit, ha estat l'encarregat de defensar la ponència estatutària, un document que permet "avançar en la exigència de la paritat dels òrgans i en la territorialització de l'assemblea de Dones".

Marta Vilalta, secretària general adjunta, juntament amb Lluís Pérez i la diputada al Parlament Raquel Sans han defensat la ponència política, el document que ha de "definir la proposta d'Esquerra Republicana per fer efectiva la República Catalana i servir millor a la ciutadania".

La militància ha presentat i debatut vuit esmenes al document relatiu als estatuts del partit i tretze a la ponència política. Del total de vint-i-una esmenes presentades només una ha quedat rebutjada i, per tant, des del Baix Llobregat i L'Hospitalet s'aporten vint esmenes al debat del Congrés Nacional d'ERC.

Cal destacar l'esmena presentada per Joan Tardà que remarca i posa en valor el posicionament del partit contra l'ampliació de l'aeroport de El Prat presentada per AENA i el govern espanyol i que reforça la resolució aprovada per unanimitat al Consell Nacional d'ERC l'agost del 2021.

La cloenda ha anat a càrrec del president del partit, Oriol Junqueras, que ha recordat com "el Baix Llobregat és una comarca de lluita constant".

I que "les eleccions municipals del mes de maig són una oportunitat extraordinària per consolidar Esquerra Republicana en una eina útil per transformar la societat i millorar la vida de la gent, construint grans majories democràtiques a cada barri, poble i ciutat per fer front als reptes que tenim al davant".

D'altra banda, l'ordre del dia del congrés també ha incorporat el debat d'una proposta de resolució per un transport públic de qualitat i unes condicions de treball dignes del servei de bus interurbà al Baix Llobregat sud, en referència al més que deficient servei de bus a la comarca des que l'AMB va adjudicar la concessió a l'empresa Avanza. "Un mal servei que pateixen diàriament les persones usuàries i els treballadors i treballadores de l'empresa, que tenen congelades les condicions laborals i el salari des del 2019."

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article