El Consorci Localret ha celebrat a l'Auditori del Palau Falguera de Sant Feliu l'acte de presentació de l'Agenda digital dels municipis de Catalunya

Societat.

Oriol Bossa Alcalde per ERC va presentar el document de planificació de 43 ajuntaments de Catalunya.
Oriol Bossa Alcalde per ERC va presentar el document de planificació de 43 ajuntaments de Catalunya.

L'Agenda es concreta en objectius comuns per a la transformació digital dels municipis de Catalunya per afrontar els reptes, millorar la qualitat dels serveis, tenir eficiència en la gestió dels recursos públics, així com aconseguir major satisfacció de la ciutadania i les empreses en la seva relació amb l'Administració.

L'alcalde de Sant Feliu, Oriol Bossa, ha presentat l'Agenda digital de l'Ajuntament de Sant Feliu, que ha definit com "una eina de planificació que en els propers 10 anys posa totes les accions i eines que s'han de fer per millorar la transformació digital de l'Ajuntament".

L'alcalde ha especificat com aquesta Agenda beneficiarà la ciutadania: "L'objectiu és fer un ajuntament molt menys burocràtic, molt més àgil amb la tramitació administrativa i amb la gestió de les dades. Aquesta transformació digital el que ha de fer en última instància és una vida més fàcil al ciutadà".

Bossa ha afegit que "es tracta també d'incorporar les tecnologies en la gestió del territori, a l'hora de detectar incidències, com per exemple una avaria en l'enllumenat públic o una fuita d'aigua en el clavegueram, per tenir més eines per actuar més ràpidament".

En la jornada han participat responsables administratius i tecnològics d'ajuntaments, de la Diputació de Barcelona, de la Generalitat de Catalunya i del Consorci Localret.

Després de la benvinguda, a càrrec del president del Consorci Localret, Jaume Oliveras, i de l'alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Oriol Bossa, el director general del Consorci Localret, Andreu Francisco, ha introduït l'Agenda digital dels municipis de Catalunya.

A continuació, la cap del Departament de Govern Obert de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, Ascen Moro, ha moderat la taula rodona "L'Agenda, una oportunitat per als municipis."

Han intervingut el director de Tecnologies i Innovació Tecnològica de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat, Lluís Just; la cap de Servei de Tecnologia i Sistemes d'Informació de l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, Carmen Lavado, i el Cap de Servei de Sistemes i Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de l'Ajuntament del Prat de Llobregat, Joan de la Paz.

Tot seguit, la primera tinenta d'alcaldia, presidenta de l'Àrea de Govern Obert i Serveis Generals, i regidora de Participació Ciutadana de l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, Lidia Muñoz, ha moderat la taula rodona L'Agenda.

La col•laboració entre les administracions, clau per a la transformació digital dels pobles i ciutat, acompanyada del coordinador de l'Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial de la Diputació de Barcelona, Xavier Forcadell.

També la directora General de Serveis digitals i experiència ciutadana de la Generalitat de Catalunya, Ester Manzano; el director de l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, Tomàs Roy, i el director General del Consorci Localret, Andreu Francisco.

Els i les ponents han compartit propostes per facilitar a la ciutadania la relació digital amb l'Administració, han reivindicat la col·laboració entre les administracions i la necessitat de ser valents i intel·ligents per a la transformació digital, i han posat exemples de les seves experiències digitals.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article