L’Ajuntament de Cornellà va aprovar el Pla d'Acció per l´Energia Sostenible i el Clima

Societat.

El full de ruta per portar a terme l´adaptació de la ciutat al canvi climàtic fins a l´any 2030.
El full de ruta per portar a terme l´adaptació de la ciutat al canvi climàtic fins a l´any 2030.

Els grans objectius d’aquest pla són reduir en un 55 % l’emissió de gasos d’efecte hivernacle i combatre la pobresa energètica i millores les condicions ambientals per a les persones més vulnerables.

Alhora adaptar la ciutat als riscos ambientals que comporta el canvi climàtic i la pressió humana, millorar els hàbitats naturals de la ciutat i la seva biodiversitat i plantejar-ne les bases per poder arribar a la neutralitat energètica l'any 2050.

El pla va més enllà de l'acció municipal (les emissions dels serveis municipals s'estima en un 2% del total emissions de la ciutat) i pretén incidir en molts aspectes de la vida ciutadana: transport, habitatge, sector terciari, etc.

La seva importància es fa més que evident en un any de temperatures anormalment altes, amb l'augment desmesurat del preu de l'energia i en què s'ha pogut comprovar el perill de la dependència energètica de fonts llunyanes, perilloses i contaminants.

El PAESC consta, de fet, de dos plans diferents interdependents: el PME (Pla de Mitigació d'Emissions), elaborat conjuntament amb la Diputació de Barcelona i que recull, entre altres acords, el compromís de reduir les emissions al municipi fins a un 50% el 2030. I el PLACC (Pla Local d'adaptació al Canvi Climàtic), desenvolupat amb l'ajut del Àrea Metropolitana de Barcelona.

El primer conté 84 accions i el PLACC, 30 més. Les més importants fan referència a la millora de l'eficiència energètica, la contractació d'energia verda i la implantació d'energies renovables, el foment de la mobilitat sostenible, la garantia de subministraments bàsics a famílies vulnerables, el foment de la rehabilitació d'edificis, etc.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article