Els alcaldes i alcaldessa del Baix Llobregat Nord demanen explicacions pel mal servei de la Fundació Hospital Sant Joan de Deu de Martorell que els dóna cobertura

Societat., Salut.

Imatge de la primera trobada al desembre.
Imatge de la primera trobada al desembre.

Han iniciat trobades amb la direcció del centre per a compartir informació i canalitzar de forma conjunta les queixes i possibles millores que requereix la zona a nivell sanitari.

Després de la primera reunió, que es va realitzar a finals de desembre, els consistoris i la direcció del centre sanitari treballen en l’elaboració d’un mapeig per a detectar necessitats.

Entre les quals figura la falta de personal sanitari i la necessitat de construir un nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP), així com en l’ordenació de la comunicació dels centres de la zona sobre el funcionament dels seus serveis a la població després de la pandèmia.

Aquestes trobades s’aniran realitzant amb periodicitat trimestral i l’objectiu és poder-hi incorporar també els municipis d’altres comarques que pertanyen a la mateixa àrea sanitària per a poder reclamar millores al govern català.

Paral•lelament, en el primer Ple municipal de l’any es portarà a aprovació una moció, que va ser acordada en el si del Consell Comarcal, sobre la manca d’infraestructures sanitàries al Baix Llobregat.

La reunió d’alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat Nord amb els responsables de l’Hospital Sant Joan De Déu Martorell, va comptar amb la presència del nou director gerent de l’hospital, Jordi Trelis, l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, que també és president de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu.

L’alcalde d’Esparreguera, Eduard Rivas, l’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, l’alcalde d’Olesa de Montserrat, Miquel Riera, el d’Abrera, Jesús Naharro, el de Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell, el de Collbató, Miquel Solà i el de Castellví de Rosanes, Adrià Camino.

L’objectiu d’aquesta reunió era conèixer la situació de l'hospital de referència a la comarca, compartir la situació comuna de manca de recursos sanitaris a la zona i coordinar demandes conjuntes al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

Entre els diversos problemes existents es va apuntar les urgències col•lapsades o la falta de professionals, especialment de certes especialitats i personal d’infermeria, i es va acordar fer un mapeig de totes les mancances compartides pels municipis.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article