Desarticulat un grup especialitzat en robatoris de vehicles a tot Catalunya i el Baix Llobregat que els enviava a Gàmbia

Societat.

La investigació continua oberta i es preveuen més detencions.
La investigació continua oberta i es preveuen més detencions.

Mossos d’Esquadra de la Unitat Operativa de Mobilitat (UOM) de la Divisió del Transport i de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Mataró, conjuntament amb el Grup de Fures de la mateixa localitat, van detenir el passat 11 de gener cinc persones d’entre 23 i 65 anys per delictes de robatori i furt d’ús de vehicle, delicte de falsificació de document mercantil i pertinença a grup criminal.

La investigació de la Unitat Operativa de Mobilitat es va iniciar a mitjans del mes de novembre de 2022 quan els mossos van tenir coneixement d’un robatori tipus teloner que havia succeït a Mataró.

Durant aquells dies es va detectar un moviment sospitós de vehicles, possiblement sostrets, i a partir de les gestions d'investigació realitzades es va determinar l’existència d'un grup criminal organitzat especialitzat a sostreure vehicles que treien del país a través de via marítima en contenidors i els portaven a Gàmbia per vendre’ls.

A principis del passat mes de desembre, i arran d’una actuació del Grup de Fures de la comissaria de Mataró, es va produir la primera detenció. Posteriorment, i en coordinació amb la Unitat d’Investigació de la comissaria de la capital del Maresme, es va crear un equip conjunt de treball per realitzar totes les tasques d'investigació que van desembocar amb el dispositiu que es va dur a terme dies després.

Les gestions d’investigació que van dur a terme els Mossos d’Esquadra van concloure que es tractava d’un grup integrat almenys per set persones que portaven a terme aquesta pràctica. Els autors disposaven d’una infraestructura i coneixement específics per al robatori de vehicles.

Usaven dispositius electrònics específics per l’obertura i inutilització els sistemes de seguretat dels vehicles. A més, actuaven en un àmbit territorial extens, ja que s’han recuperat vehicles de les Regions Policials Metropolitana Nord, Metropolitana Sud i Metropolitana Barcelona.

Els detinguts sostreien vehicles ja matriculats, però pràcticament nous, i se’ls emportaven a Mataró on els amagaven, els treien la placa de matrícula original i fins i tot en algun cas havien esborrat el número de bastidor. En el moment d'explotar el cas, es van recuperar quatre vehicles i una motocicleta prèviament sostrets.

Per tal de recuperar els vehicles sostrets, el 12 de desembre de 2022 es va fer una inspecció conjunta amb l'Agència Estatal d'Administració Tributària a Catalunya, Delegació Especial de Vigilància Duanera, que va obrir un expedient sancionador per infracció de la llei de contraban.

Els detinguts van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Mataró el passat 13 de gener i el jutge va decretar-ne la seva posada en llibertat amb càrrecs.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article