Creada una comissió de seguiment de les detonacions de la pedrera i la instal•lació d'un sismògraf a Begues Parc

Societat.

Arxiu / Una mostra de la proximitat de les detonacions al municipi.
Arxiu / Una mostra de la proximitat de les detonacions al municipi.

Aquest mes de gener tindrà lloc la primera reunió de la comissió de seguiment dels treballs de la pedrera Les Cubetes, impulsada per l'Ajuntament de Begues.

La comissió estarà formada per representants de l'Ajuntament, de Cemex (empresa gestora de la pedrera), tècnics de la Direcció General d'Indústria i veïns de Begues Parc.

La creació de la comissió va ser una de les conclusions de la trobada que va tenir lloc el 28 de novembre entre representants de Cemex, del veïnat de Begues Parc i del tinent d'alcaldia de Territori i Sostenibilitat, Joan Molina.

L'objectiu de la reunió era la d'acostar posicions i trobar punts d'entesa entre els treballs d'explotació de la pedrera i la tranquil•litat i benestar veïnal.

Un acostament i una entesa necessaris especialment després de la forta detonació del 3 d'agost, la qual va provocar la protesta del veïnat de Begues i una carta de l'Ajuntament a la Direcció General d'Indústria, a la qual va seguir un seguit de reunions del consistori amb la Generalitat, demanant-ne explicacions i també mesures per evitar-ne una altra.

A banda de la creació de la comissió (que es trobarà cada dos mesos), en la reunió del 28 de novembre també es va acordar la instal•lació d'un sismògraf a Begues Parc i d'un altre a la pedrera.

Després de cada detonació, la informació dels dos aparells s'enviarà a l'Ajuntament i a la Generalitat per al control i el seguiment dels treballs.

A més, la pedrera es compromet a donar la formació adequada als veïns delegats de Begues Parc per la correcta interpretació de les dades del sismògraf, que podran supervisar els aparells durant cada explosió, juntament amb tècnics de la pedrera i de l'Ajuntament.

Altres acords de la trobada van ser que la pedrera aplicarà les mesures i propostes d'Indústria que s'han fet arribar a l'Ajuntament arran de la detonació del 3 d'agost.

A més, l'empresa haurà d'aportar a la reunió de la comissió una proposta de millora i reducció de l'impacte de les explosions, així com una proposta per allunyar les explosions de Begues Parc.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article