Inaugurats els pisos de lloguer amb protecció oficial per a majors de 65 anys de Sant Feliu

Societat.

Imatge exterior dels habitatges.
Imatge exterior dels habitatges.

La promoció d'habitatges 'Adela Barquín' consta de 80 habitatges ubicats a la confluència dels carrers de Clementina Arderiu amb Marquès de Monistrol.

A l'acte van assistir l'alcalde, Oriol Bossa; Josep M. Puig, president de la Fundació Família i Benestar Social, constructora i gestora d'aquesta promoció; el regidor d'Habitatge, Aitor Rivera; Aurora Huerga, filla de l'activista que dona nom als habitatges; i diverses autoritats i persones integrants del consistori municipal.

Els pisos tenen entre 40 i 50 m2. Per un lloguer que pot oscil•lar entre els 314 i els 354 euros (més entre 148,5 i 165 euros de despeses comunitàries), les persones grans tenen inclosos serveis com consergeria, neteja d'espais comuns, manteniment de les instal•lacions o serveis d'acompanyament i suport social i personal.

L'alcalde va posa en valor la implicació de la Fundació "en un projecte tan especial", assegurant que aquesta promoció "crearà un precedent no només a la nostra ciutat, sinó que altres municipis veuran aquest model com un camí a seguir".

En paraules de Bossa 'Adela Barquín' esdevindrà "una llar on tots els veïns i veïnes formin una gran comunitat, on es recolzin mútuament i on segur es crearan noves relacions".

Per la seva banda, Josep M. Puig va destacar els trets diferencials d'aquesta promoció parlant sobre "el fet de viure en uns habitatges ben fets, moderns, amb tots els aspectes de mobilitat resolts, uns pisos alegres, amb terrasses ben orientades, amb criteris d'eficiència energètica, i també, una promoció de pisos que vol parlar d'acompanyar-vos per a una vellesa saludable".

El regidor Aitor Rivera va agrair a totes les persones que "han confiat en el projecte i han iniciat una nova etapa de la seva vida, on esperem estigueu còmodes i feu d'aquest edifici la vostra llar".

Per últim, Aurora Huerga, encarregada de descobrir la placa que dona nom a la promoció, va dedicar un parlament emotiu en memòria de la figura de la seva mare, a qui recorda "com a una dona santfeliuenca amb molta empenta i lluitadora dels drets socials, destacant la seva lluita pel dret a l'habitatge".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article