“Energia del Prat” neix amb una desena de PIMEs i autònoms de la ciutat Fundesplai i la COV

Societat.

La ciutadania i les PIMES al capdavant de la comunitat.
La ciutadania i les PIMES al capdavant de la comunitat.

Després del període oficial de concurrència, s'han registrat gairebé una tretena de peticions de compra de participacions que s'han concretat en una vintena de persones a títol individual i una desena de PIMES i persones autònomes de la ciutat, així com entitats.

Hi destaca la participació de Fundesplai o la Cooperativa Obrera de Viviendas, així com l'escola Nostra Senyora del Mar i empreses implantades a la ciutat des de fa anys com ara Pecomor, Industry Iberica, Lluch Essence o Fulco, o del sector energètic, com SolarPrat i OlivoEnergy.

Era necessari reunir 120.000 euros, i aquest objectiu s'ha pogut acomplir amb escreix. Per l'oferta de concurrència d'associacions ciutadanes s'ha presentat una única proposta per formar d'aquesta modalitat. Es tracta de l'entitat El Prat Energia Associació Ciutadana, sorgida a partir del grup motor format per famílies i equip docent i directiu de l'escola Charles Darwin.

En aquest centre escolar, durant els darrers mesos, s'ha dut a terme una prova pilot d'autoconsum compartit d'energia a partir de les plaques solars instal•lades en aquest equipament municipal.

L'Ajuntament del Prat, per la seva banda, ha aportat 180.000 euros: 120.000 €, que passaran a formar part de les participacions de titularitat municipal, i 60.000€, cedit directament a l'associació d'usuaris.

L'objectiu és que un cop Energia del Prat estigui constituïda pugui presentar una proposta a la ciutadania i a les empreses pratenques per protagonitzar una transició energètica a la ciutat.

Entre els productes que oferirà està l'oferta d'energia de proximitat i autoconsum, així com la instal•lació fotovoltaica en les cobertes disponibles, així com la promoció de calderes de gas per equips d'aerotermia, amb l'objectiu d'electrificar al màxim les llars i les empreses del Prat.

Aquests objectius es concretaran amb una proposta de deplegament de renovables a la línia d'ajudes convocada per IDAE "CE Implementa", podent accedir a ajudes per la instal•lació d'energia d'origen renovable, desplegament de programes de gestió de la demanda i estratègies d'estalvi i eficiència.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article