Segons dades del Govern francès el servei de Renfe a la rodalia de Barcelona entre les ciutats europees amb millor índex de puntualitat

Societat.

Arxiu.
Arxiu.

El president de Renfe, Isaías Táboas, ha informat sobre les actuacions de la companyia a la xarxa de Rodalies a la metròpolis de Barcelona, en el marc del primer Consell de Mobilitat de l'AMB del 2023.

El president de Renfe ha assenyalat que segons dades de l'informe de 'Comparaison Européenne de la ponctualité des services ferroviaires de voyageurs en 2018, 2019 et éclairage 2020' realitzat pel Ministeri francès de Transició Ecològica, Barcelona se situa entre les ciutats europees amb més bon índex de puntualitat en els seus serveis de rodalia (93,1 %), i supera així Londres, Dublín, Brussel•les o Milà, entre moltes altres.

Tot i això, el president de la companyia ha demanat no caure en l'autocomplaença i continuar treballant en cinc aspectes que afecten la puntualitat, com són les condicions de l'explotació, la capacitat de gestió de l'operador, la fiabilitat del material rodant, la complexitat per harmonitzar serveis de diferent tipologia o les causes externes no imputables ni a la infraestructura ni a l'operador.

En aquest darrer cas, per exemple, les incidències externes (accionament d'alarma, incendis, atropellaments o vandalisme) tenen una afectació d'un 1,6 % en la puntualitat. Durant tot l'any 2022, l'impacte del vandalisme va afectar 365.000 viatgers, amb un temps mitjà perdut per viatger de 2 hores i 27 minuts.

Táboas ha iniciat la presentació destacant el grau de satisfacció que els usuaris mostren envers Rodalies i els altres serveis ferroviaris de la companyia a Catalunya, d'acord amb les conclusions de l'estudi Òmnibus de la Generalitat i l'Eurobaròmetre respectivament, per sobre de la dels usuaris de països com Bèlgica, França, Alemanya o Itàlia.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article