53 sol•licituds ateses durant el 2022 a Esparreguera pel Servei Municipal de Mediació

Societat.

I un total de 72 persones durant el 2022.
I un total de 72 persones durant el 2022.

Aquestes són les dades que el servei ha donat a conèixer avui en motiu de la celebració demà del Dia Europeu de la Mediació, que vol impulsar aquesta eina per abordar el conflicte basada en el diàleg, l’escolta i el respecte mutu de les parts.

Aquest servei, que presta l’Associació per la Recerca i l’Acció Social Vincle, és un instrument de gestió alternativa de conflictes que l’Ajuntament posa gratuïtament a l’abast de la ciutadania per a facilitar un procés de trobada, diàleg i gestió responsable i compartida de la convivència en l’àmbit privat, ja sigui interpersonal o comunitari.

La responsable del servei a Esparreguera, la mediadora Elena Fita, explica que “la mediació és una eina per resoldre conflictes entre persones, ja sigui en l’àmbit familiar, comunitari o amb persones d’una mateixa associació o grup de companys amistats”.

I ha apuntat que, “a vegades semblen conflictes enquistats o molt difícils de resoldre, però els serveis de mediació oferim espais confidencials i neutrals on la persona mediadora, que és imparcial, procura que hi hagi un clima pacífic i d’escolta activa, que faciliti l’apropament, l’entesa i la cerca de solucions que siguin més convenients per aquestes persones”.

Els àmbits que es contemplen en el servei són el familiar, el veïnal, l’espai públic, l’escolar, les activitats econòmiques i les entitats o associacions. En canvi, el servei no pot fer de mediador en el cas de conflictes entre particulars o entitats amb l’administració local.

Per fer ús del Servei de Mediació Municipal, és necessari demanar cita prèvia a l’Oficina d’Atenció Ciutadana o contactar-hi a través del correu electrònic de mediacio@esparreguera.cat.

El servei ofereix atenció a la ciutadania els dilluns de 3 del migdia a 7 del vespre, els dimecres de 3 del migdia a 7.30 del vespre i els divendres de 8.30 del matí a 2 del migdia.

El dijous 26 de gener a les 12 del migdia s’emetrà una secció dins del programa Tot el que passa de Ràdio Esparreguera en la qual s’explicarà el funcionament i els beneficis de la mediació, es comentaran els resultats del servei i els objectius d’enguany i s’emetran entrevistes fetes a la ciutadania sobre els recursos o mecanismes que fan servir davant els conflictes.

Paral•lelament, l’empresa Vincle, adjudicatària del servei de mediació d’Esparreguera, ha publicat també tres vídeos que expliquen que és la mediació i com ajuda a resoldre conflictes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article