L’Escola Madorell de Molina de Rei inicia el projecte d’innovació educativa en aliança amb els Centres Científics i Tecnològics de la UB essent la tercera del Baix Llobregat

Societat.

Juntament amb l’escola la Guàrdia de Sant Vicenç dels Horts i l’escola Margalló de Castelldefels.
Juntament amb l’escola la Guàrdia de Sant Vicenç dels Horts i l’escola Margalló de Castelldefels.

El centre forma part del programa “Magnet, aliances per a l’èxit educatiu”, en el que ja han participat 36 centres educatius d’arreu de Catalunya.

L’Escola Madorell ha acollit la presentació del programa Magnet, que ha comptat amb la participació de representants de les institucions que l’impulsen, l’Ajuntament de Molins de Rei, el Departament d’Educació, la Fundació Bofill, els Centres Científics i Tecnològics de la Universitat de Barcelona i el centre educatiu molinenc.

La cap d’estudis de l’Escola Madorell, Olga Baqués, ha explicat que pel centre educatiu formar part del projecte Magnet “dóna resposta als reptes del centre de consolidar i millorar el projecte educatiu”.

Baqués ha afegit que aquest curs s'ha triat un projecte central vinculat amb els #ODS, l'aigua, perquè els alumnes esdevinguin persones crítiques i compromeses, obrint-se així a l'entorn més proper de l'escola.

A més, la cap d’estudis ha afegit que el partenariat amb el CCiTUB respon a la voluntat del centre d’enfortir els aprenentatges científics i tecnològics.

El partenariat amb el CCiTUB aportarà a l’Escola Madorell l’expertesa i el coneixement per generar projectes motivadors per l’alumnat, docents i famílies de l’escola.

El director del CCiTUB, Juan Fran Sangüesa, ha afirmat que: “sempre hem apostat per fomentar i divulgar la cultura científica, però a més, amb aquesta aliança volem traslladar la passió per la ciència a l’alumnat de l’Escola Madorell”.

La cap del programa magnet a la Fundació Bofill, Roser Argemí, ha afirmat que “sense un equip docent amb ganes de renovar pedagògicament el centre, magnet no seria possible, i a l’Escola Madorell aquesta voluntat i compromís hi és”.

Argemí ha destacat també que: “la part d’equitat del programa d’innovació interpel•la molt a les administracions que han de posar mesures perquè totes les escoles de Molins de Rei siguin referents i tinguin aquest imant per a les famílies”.

En aquesta línia, el director de Serveis Territorials del Departament d’Educació al Baix Llobregat, Albert Grau, ha manifestat que: “El programa magnet al que s’incorpora l’Escola Madorell i el CCiTUB pilota la transformació educativa i l’equitat, dos eixos clau pel Departament d’Educació.”

Per part de l’Ajuntament de Molins de Rei, la presentació ha comptat amb la participació de l’alcalde, Xavier Paz, que ha manifestat el compromís del consistori molinenc amb el projecte i ha convidat l’alumnat de l’Escola Madorell a compartir amb el municipi tots els coneixements i aprenentatges que generin els projectes amb el CCiTUB.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article