CCOO del Baix Llobregat i l'Associació UniDiversia amplien conveni per desenvolupar accions formatives destinades a col•lectius de persones amb alt grau de vulnerabilitat

Societat.

Imatge de la trobada.
Imatge de la trobada.

Aquest conveni és una renovació de l’acord de l’any 2021, mitjançant el qual s’han format centenars de persones a la seu comarcal de CCOO a Cornellà de Llobregat.

Ambdúes entitats es comprometen a col•laborar en l’organització d'activitats educatives i de formació al llarg de la vida, adreçades a persones migrants per facilitar la seva integració i per impulsar la igualtat d'oportunitats a través de l'aprenentatge de llengües i de l'alfabetització digital. Les dues entitats han valorat la fenia conjunta com a molt positiva, explorant també noves línies de treball conjunt.

El secretari general de CCOO al territori, Josep Maria Romero, ha destacat: “Amb aquestes aliances estratègiques apostem per ampliar drets de ciutadania social com el dret a la participació social, el dret a una educació de qualitat o el dret a una vida digna i al benestar emocional. Per això és fonamental reforçar amb recursos propis i públics la integració d’una part important de la nostra comunitat”.

Per la seva banda, Raquel Rojo, presidenta de l'Associació UniDiversia, valora la importància d’aquest conveni: "...no únicament per a la nostra entitat, sinó també per a la millora de les condicions de vida i la igualtat d'oportunitats del col•lectiu migrant sense recursos econòmics, en especial de les dones, que es troben en un alt grau de vulnerabilitat”.

I subratlla que “sense un coneixement ampli de la llengua parlada i escrita del país d'acolliment i sense unes habilitats digitals bàsiques, la integració d'aquestes persones és pràcticament impossible”.

Des de les dues entitats també. CCOO, a més, posa a l’abast de l'alumnat els recursos del Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers (CITE), entitat de CCOO de Catalunya que dona assessorament en matèria d'estrangeria, mobilitat internacional i sobre els drets socials i laborals de les persones immigrades que imparteix el mòdul de coneixements laborals previst a la Llei d'acollida de persones immigrades i de les retornades a Catalunya.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article