Una quarantena de persones amb la representació de més d’una vintena de municipis van assistir el passat divendres 20 de gener a la Taula Comarcal de Joventut político-tècnica

Societat.

Una imatge de la reunió.
Una imatge de la reunió.

Una quarantena de persones, entre professionals tècnics i càrrecs electes al capdavant de les àrees locals de joventut de la comarca, van assistir el passat divendres 20 de gener a la Taula Comarcal de Joventut político-tècnica, en la qual es va comptar amb la representació de més d’una vintena de municipis.

La celebració de la Taula Comarcal de Joventut és un esdeveniment de caràcter anual especialment rellevant, ja que serveix al departament comarcal de joventut per presentar les seves actuacions i objectius, i al mateix temps per obrir un espai de diàleg i interlocució amb els municipis, posant en valor el coneixement que la resta d’agents aporten fruit de la seva pràctica d’intervenció i la proximitat a la població jove.

Així, aquesta trobada esdevé una oportunitat única per compartir experiències i conèixer millor la realitat de la comarca. La consellera de Joventut, Clara Quirante, va començar la sessió donant la benvinguda i agraint a les persones assistents la seva participació.

Posteriorment, la presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez, va fer un reconeixement a la tasca dels professionals de la comarca i va destacar la importància de la intervenció en l’àmbit de la joventut per afavorir la igualtat d’oportunitats en la construcció dels projectes de vida dels i les joves i per promoure, en paral•lel, la cohesió social.

El diputat delegat de joventut de la Diputació de Barcelona, Javier Silva, també va fer referència en la seva aportació a alguns dels objectius per l’any que iniciem, indicant que 2023 és un any ple de reptes on es treballarà per reforçar les eines, recursos i actuacions que es fan a la província, i millorar l’acompanyament a professionals i joves.

Finalment, la directora general de Joventut, Rut Ribas, va destacar el paper actiu, dinàmic i reivindicatiu que tenen els joves i les joves en la construcció d’un nou paradigma social i econòmic, així com la importància d’acompanyar-los i donar-los suport en aquesta tasca.

També va remarcar que des de les institucions cal treballar per dignificar la figura de les persones joves, per crear xarxa i sinergies entre els diversos agents i vetllar pels drets dels joves tenint en compte tots els aspectes que afecten el desenvolupament dels seus projectes vitals.

L’ordre del dia va incloure una descripció breu dels principals projectes i innovacions que s’han dut a terme des del Servei Comarcal de Joventut i l’Oficina Jove durant el 2022, així com la introducció d’alguns dels àmbits en els quals es preveu aprofundir enguany.

També es va comptar amb la presència dels tècnics del programa Referents d’Ocupació Juvenil i la tècnica coordinadora del projecte Singulars del Consell Comarcal, que van presentar els seus respectius programes, les línies d’actuació i els objectius.

La Taula va concloure amb una activitat participativa per recollir els interessos i propostes dels assistents sobre la temàtica de la pròxima Jornada de Joventut, i una ronda de precs i preguntes que va recollir propostes i aportacions molt interessants.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article