Nou portal web amb milers de fotografies, publicacions i documents històrics per l’ Arxiu Municipal de Sant Joan Despí

Cultura.

La  Alcaldessa ha volgut estar a la presentació.
La Alcaldessa ha volgut estar a la presentació.

A https://arxiuenlinia.sjdespi.cat/ es poden consultar fotografies, cartells, publicacions, plànols, audiovisuals i documents històrics digitalitzats, des de l'Edat Mitjana fins a principis del segle XXI.

El web de l'arxiu ofereix accés a la informació vinculada a la història de la ciutat de forma pràctica i senzilla i permet la consulta des de qualsevol dispositiu mòbil.

El portal permet la visualització de documents -i en el cas de les publicacions i els documents històrics, també la descàrrega-. A més, es poden fer cerques de documents per paraules, per dates i per temàtiques.

Aquest s'estructura en diferents seccions: fotografies, amb prop de 4.500 fotos, les més antigues del darrer quart del segle XIX, imatges que mostren l'evolució de la ciutat des del punt de vista urbanístic, econòmic, social i cultural; cartells i programes, amb 1.400 imatges d'activitats de l'Ajuntament, d'entitats, solidàries i campanyes electorals.

Revistes i publicacions, amb un recull de publicacions municipals i d'altres publicacions i revistes que s'han editat a la ciutat; mapes i plànols, amb una selecció de plànols de l'arquitecte Josep Maria Jujol i el plànol més antic de la ciutat, del 1873; audiovisuals i so.

Amb una selecció de filmacions que es conserven a l'arxiu; i documents històrics, amb prop de 5.000 documents -entre ells, el document més antic de Sant Joan Despí que es conserva a l'arxiu, un pergamí de l'any 1496 que certifica una acta de venda, així com actes del Ple municipal dels darrers dos segles i padrons municipals del segle XIX i de principis del segle XX-.

En una visita a l'Arxiu Municipal, l'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, ha explicat que mitjançant l'arxiu en línia "es posen a l'abast de la ciutadania i de la recerca fotos, cartells, publicacions, plànols i documents històrics digitalitzats, un autèntic tresor de la memòria històrica de Sant Joan Despí".

El portal té com a objectiu difondre el patrimoni històric de Sant Joan Despí, oferint tant a la ciutadania com als investigadors un espai de consulta en línia del seu fons documental. En el futur, els continguts del web de l'arxiu s'aniran ampliant amb nous documents digitalitzats.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article