El Teatre El Goula va acollir la gala de lliurament dels segons Premis Ànima Beguetana

Cultura.

Imatge de les persones reconegudes.
Imatge de les persones reconegudes.

Els guardons amb els quals l'Ajuntament de Begues reconeix la contribució de persones i entitats del municipi en la difusió del nom de Begues i en la projecció dels valors que li són propis.

Les persones i entitats guardonades van ser, premi als valors cívics i socials: Manuel Villanueva i Josefa Núñez, i el premi als valors comunitaris: Grup Impulsor del Projecte Educatiu de Begues i Esplai Uraka.

Premi d'economia, treball i empresa: Agrobegues, premi ambaixador/a local: Coral Montau, premi a proposta popular: Mercè Guasch Petit i premi beguetà d'honor: Jaume Petit Surribas.

Les persones i entitats premiades van rebre un diploma acreditatiu i una peça artística obra de l'artesana ceramista local Rosa Maria Sánchez Oriol.

Es tractava de la representació d'una barraca de pastor, un element identificador del paisatge i la història beguetana com són les barraques de pedra seca.

La tria de les candidatures a cada premi va anar a càrrec d'un jurat presidit per l'alcaldessa, Mercè Esteve, i on eren presents alguns dels guanyadors de l'edició de l'any passat.

El jurat va haver d'escollir les persones i entitats guanyadores d'entre les propostes arribades de les àrees municipals, dels serveis públics del municipi i de les aportacions de la ciutadania mitjançant un procés fet durant el desembre.

Durant la gala, Esteve va destacar que les persones i entitats reconegudes "sou allò que fa especial el nostre petit gran poble. Gent amb un caràcter propi, oberts al món, ambaixadors de Begues i, alhora, ferms guardians de la nostra identitat".

L'alcaldessa també va remarcar que "avui és un d'aquells dies en els quals ens hem de sentir orgullosos de ser de Begues. Aquesta festa és el que pretén: celebrar plegats l'amor a la vida i a Begues. Així ho visc jo com a veïna de Begues, i em fa molt feliç poder-ho compartir amb tots vosaltres".

En el decurs de la gala, l'emissora municipal Ràdio Begues va enregistrar un programa especial que s'emetrà per entregues al llarg del mes de febrer. Conduït per l'Òscar Pérez i el Nil Grau, l'espai recull el testimoni de tots els guardonats i fa un breu repàs a les seves trajectòries i vivències vinculades al municipi.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article