Junts pel Prat i l’ ex consellera de justícia Lourdes Ciuró aixequen la veu contra les ocupacions de vivendes

Política.

Un instant de la jornada.
Un instant de la jornada.

La formació política de Junts pel Prat va organitzar el dijous 16 de febrer, un col•loqui amb l’ex-Consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i el candidat a l’alcaldia del Prat, Gerard Valverde per abordar la problemàtica de les ocupacions il•legals i conflictives.

Durant l’acte es va parlar de la recent aprovada Llei contra les ocupacions delinqüencials al Parlament de Catalunya i impulsada per la formació, que permetrà a Ajuntaments i comunitats disposar d’eines jurídiques i de recursos per poder fer front a les ocupacions il•legals, especialment aquelles que generen problemes d’incivisme i convivència.

Un dels objectius principals del text legal que fou aprovat amb el suport de Junts, ERC i PSC i amb l’oposició dels comuns (que governen al Prat) és el d’abordar les ocupacions conflictives de pisos propietats de grans tenidors que es desentenen del problema i poder destinar aquests habitatges a lloguer social.

L’alcaldable va recordar que el 50 % de les ocupacions il•legals de tot l’Estat es produeixen a la província de Barcelona, especialment a l’àrea metropolitana i que segons les darreres dades a les que han tingut accés al Prat es van registrar unes 284 ocupacions il•legals en el període 2015-2019.

En aquest sentit, va aprofitar per denunciar que l’Ajuntament tot i reconèixer en el Pla Local d’Habitatge que la problemàtica existeix no s’hagi fet cap previsió pressupostària per combatre-la.

Seguidament, en Gerard Valverde es va comprometre a impulsar un pla local contra les ocupacions amb una dotació pressupostària d’1 milió d’euros.

Aquest pla inclourà mesures diverses, algunes de les quals s’estan impulsant altres poblacions com Mataró o Santa Coloma de Gramenet, com ara l’impuls d’un servei d’assessorament gratuït per als afectats per aquesta problemàtica, la creació d’una unitat de la policia local especialitzada en la seva prevenció.

I també l’elaboració d’un protocol per a que l’Ajuntament faci d’acusació particular en els casos d’ocupacions il•legals més conflictius i la signatura d’un conveni amb les immobiliàries per efectuar accions de prevenció.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article