L’ empresa Bettair Cities de l’ Hospitalet crea sensors compactes que mesuren la contaminació de l'aire a gran escala i amb alta precisió

Economia.

Arxiu.
Arxiu.

La startup catalana Bettair Cities ha desenvolupat una tecnologia que mesura la contaminació de l’aire amb el mateix rang de precisió que les estacions tradicionals de monitorització, però a un cost molt inferior i de manera escalable.

L’empresa emergent ha creat una sèrie de sensors que s’instal•len en diferents punts de les ciutats (principalment en fanals de l’enllumenat públic).

Mitjançant els seus propis algoritmes, capturen informació sobre diferents gasos i partícules contaminants sense necessitat de realitzar cap mena de calibratge, a diferència dels sistemes emprats fins al moment, que són més cars i necessiten ajustaments continus.

Aquesta presentarà la seva tecnologia al 4YFN, la fira que se celebra en el marc del MWC, adreçada a les startups i als inversors del sector tecnològic, que tindrà lloc entre el 27 de febrer i el 2 de març.

Bettair Cities és una de les startups catalanes que comptaran amb un espai a l’estand d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball- dins el 4YFN per donar a conèixer les seves novetats.

En concret, la tecnologia de Bettair consisteix en una plataforma formada per uns dispositius compactes, de petites dimensions i pes, que s’instal•len als fanals de les ciutats en menys de mitja hora.

Aquests sensors capten dades sobre 7 gasos contaminants diferents, partícules en suspensió i CO₂, a més de la temperatura, la humitat i la pressió atmosfèrica d’un punt determinat, informació que apliquen als seus algoritmes.

Els dispositius també incorporen sensors per mesurar la contaminació acústica, mentre que l’empresa també disposa de mapes de calor que avaluen l’estat de la contaminació en àrees més grans. A la nit, els sensors capten l’energia que els proporciona l’enllumenat públic i durant les hores de sol fan ús d’una bateria que duen incorporada.

No necessiten cap manteniment durant un període de 2 anys, passat el qual l’empresa proporciona un reemplaçament del “cartutx” on estan integrats tots els sensors.

La informació recopilada pels sensors es connecta amb una plataforma informàtica on els usuaris tenen accés a totes les dades, poden configurar alarmes i obtenen informes automàtics.

El sistema es pot connectar a altres dispositius mitjançant tecnologia IoT i s’integra, per exemple, en el programari que facin servir els ajuntaments per a les seves estratègies de smart cities.

La startup dirigeix la seva tecnologia principalment a ajuntaments i altres administracions públiques, però també al sector privat, i ha tancat acords amb empreses del sector de la construcció o fabricants de fanals per a la il•luminació de les ciutats que aposten per la sostenibilitat.

La seva solució ja es fa servir en ciutats com l’Hospitalet de Llobregat Girona, Sant Cugat del Vallès, el Prat de Llobregat, Viladecans, Castelldefels i altres municipis catalans més petits, així com localitats d’arreu de l’Estat espanyol.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article