El Festival “Persona” es durà a terme del 27 de març fins l’1 d’abril al Foment Cultural i Artístic de Molins de Rei

Cultura.

Les properes setmanes es presentarà la programació completa i les entrades sortiran a la venda a partir del 28 de febrer.
Les properes setmanes es presentarà la programació completa i les entrades sortiran a la venda a partir del 28 de febrer.

Ja s’ha presentat el Festival internacional Persona, –organitzat per l’Ajuntament de Molins de Rei i el Centre Experimental de la Cinematografia i les Arts Audiovisuals de Catalunya, aquest és fruit de l’evolució de la Mostra de Cinema Drets Humans, enguany un nou format i un nou nom: ‘Persona’.

La paraula ‘Persona’, amb la què es pretén conèixer el festival, permet definir l’humanisme que envoltarà aquest esdeveniment - en la aquesta primera edició retrà homenatge a la pel•lícula homònima realitzada per Ingmar Bergman l’any 1966, i, alhora anuncia alguns dels drets humans més essencials: P: pau / E: educació / R: refugi / S: solidaritat / O: opinió / N: nacionalitat / A: alimentació.

Arran de les 15 edicions prèvies de la Mostra de Cinema Drets Humans i Interculturalitat, creuen que és el moment de reconvertir aquesta mostra per transformar-la en un festival de cinema internacional.

“La Mostra va néixer amb l’objectiu de fer servir un mitjà com el cinema, per a trencar estereotips, educar en valors i ensenyar a tot l’alumnat del cicle educatiu de Molins de Rei, el que són els drets humans i el que ens ajudarà a viure en una societat més justa i solidària”, ha explicat la regidora de solidaritat i cooperació, Jessica Revestido.

En aquest sentit, Albert Galera, en representació del CECAAC, ha expressat la intenció de consolidar els valors i objectius de la Mostra transformar-la en un referent internacional mitjançant el festival, “amb petits grans de sorra aconseguirem potenciar el Festival i aportar el possible per fer un món millor”.

En la seva intervenció, l’alcalde, Xavi Paz, ha assegurat que “Molins de Rei ja se situa en el mapa cinèfil, amb el Festival del Terror i ara també ho farà amb el Festival Persona”, també ha afegit que “es tracta d’un projecte transversal que uneix Drets Humans, cultura i cinema, i focalitza l’acció en el món educatiu i pretén explicar, analitzar i difondre els drets humans”.

Aquest mantindrà la programació habitual amb cinema per a les escoles, sessions especials gratuïtes pel públic general i enguany s’afegeix la secció oficial competitiva formada per llargmetratges de procedència internacional -entre d’altres activitats-.

Als matins es duran a terme les projeccions a les escoles - en aquesta edició participen tots els centres educatius de primària i secundària de la vila -, i les projeccions de competició es duran a terme tots els dies amb la projecció dels 20 films seleccionats entre les més de 5.000 propostes presentades.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article