L’Institut Ramon Muntaner ha concedit una ajuda al Centre d’Estudis Martorellencs per dur a terme la documentació del patrimoni de la pedra seca

Cultura.

L’aportació serà de 2.416 euros del total de 5.350 pressupostats.
L’aportació serà de 2.416 euros del total de 5.350 pressupostats.

L’entitat martorellenca explorarà a partir d’ara vies de finançament per reunir la resta de diners i iniciar el projecte aquest febrer mateix.

El CEM va presentar, la tardor passada, el projecte ‘L’obra de pedra seca a les serres de les Torretes i de l’Ataix (Martorell)’a la XVIII concocatòria d’ajuts a projectes d’investigació o difusió cultural 2023.

Ara, el comitè avaluador de l’Institut Ramon Muntaner li ha donat el vistiplau i l’ha seleccionat junt amb 28 projectes culturals i patrimonials més, presentats per centres d’estudis d’arreu del país.

Alfred Mauri, vicepresident del CEM, explica que “ens han puntuat el projecte amb un 9 sobre 10 i això és un bon resultat”, i afegeix que això es plasma en el fet que “del pressupost total de 5.350 euros del projecte, ens en donen 2.416”.

El projecte de la pedra seca a Martorell estudiarà i documentarà aquest estil constructiu rural, caracteritzat per l’ús de la tècnica d’acumulació de pedres sense fer servir cap element aglomerant que les enganxi, sinó falcant-les, travant-les i estabilitzant-les entre sí.

És un patrimoni molt destacable en indrets mediterranis, que s’exhibeix al territori en forma de barraques, murs, marges, camins empedrats, tanques i aljubs, entre d’altres. A Martorell, les construccions més habituals de pedra seca són barraques de vinya i marges.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article