La ministra de transports la gavanenca Raquel Sánchez escolta les necessitats de Sant Joan Despí

Política.

Bona sintonia entre les dues baixllobregatines.
Bona sintonia entre les dues baixllobregatines.

L'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, s'ha reunit amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, per tal d'analitzar diferents propostes de l'Ajuntament per milllorar la connectivitat a la ciutat: una nova connexió amb l'autovia A-2 des del barri de les Begudes, la millora de l'accessibilitat a l'estació de Rodalies i la urbanització de l'espai al tram ferroviari que s'està soterrant entre Torreblanca i les Begudes.

Aquest dimarts 21 de febrer, l'alcaldessa Belén García s'ha reunit amb la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, a la seu del ministeri, a Madrid. A la trobada han participat el primer tinent d'Alcaldia i president de l'Àrea de Territori, Espai Públic i Medi Ambient, Cristian Rastrojo, i màxims responsables ministerials, com la Subdirectora General de Projectes de la Direcció General de Carreteres, el Director de Patrimoni i Urbanisme d'ADIF i el Secretari General d'Infraestructures.

Durant la trobada, l'alcaldessa Belén García ha traslladat a la ministra Raquel Sánchez una proposta elaborada pels serveis tècnics de l'Ajuntament de Sant Joan Despí per tal de millorar la connexió entre la zona de Les Begudes i l'autovia A-2, amb una nova connexió directa des de l'avinguda de l'Onze de Setembre en direcció Lleida.

Aquesta acció s'acompanyaria d'un accés des de la B-23 cap a l'aeroport, que evitaria el trànsit de vehicles que, procedents de Barcelona, actualment accedeixen a l'A-2 en direcció al port i aeroport, a través de la carretera local BV-2001.

Paral•lelament, l'alcaldessa de Sant Joan Despí també ha plantejat a la ministra de Transports diferents actuacions per millorar l'accessibilitat a l'estació de Rodalies, un espai on es preveu la creació d'un nou pas sota les vies de tren per a la millora de la mobilitat i de la connectivitat entre diferents barris.

Finalment, a la trobada també s'ha analitzat la urbanització del tram de vies de ferrocarril que se soterrarà a l'altura del barri de Torreblanca, inclòs a les obres de soterrament del ferrocarril que el Ministeri de Transports està realitzant també al municipi de Sant Feliu de Llobregat.

A Sant Joan Despí, les obres implicaran el desviament de l'eix de vies existents a partir de la B-23 en direcció a Sant Feliu i el soterrament de part d'aquestes vies. L'Ajuntament i el Ministeri han abordat a la trobada la urbanització de tota aquesta zona un cop acabin els treballs.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article