Salut anuncia que Sant Feliu estrenarà nou CUAP ben aviat

Salut.

Un equipament llargament esperat.
Un equipament llargament esperat.

El conseller de Salut Manel Balcells ha visitat Sant Feliu durant el matí de dimecres 22 de febrer, acompanyat de l'alcalde Oriol Bossa, la primera tinenta d'alcaldia Lídia Muñoz, i la regidora de Salut Pública Loren Rider. Balcells s'ha desplaçat fins a l'aparcament del camp de futbol Rambla, terreny on ha anunciat que es construirà l'edifici que acollirà el CAP Rambla de Sant Feliu, i un CUAP (Centre d'Urgències d'Atenció Primària) de nova creació que donarà servei a una població de més de 140.000 persones.

A banda de la creació d'aquest equipament, el titular de Salut ha anunciat també la construcció de cinc CAP més al Baix Llobregat en els propers quatre anys, destacant que "aquestes inversions són una clara aposta per l'atenció primària del Baix Llobregat que li han de facilitar ser més resolutiva, integrada en la comunitat i en l'atenció intermèdia i molt coordinada amb l'atenció especialitzada".

Per la seva banda l'alcalde Oriol Bossa ha qualificat l'anunci de "notícia històrica", posant en valor "la inversió de 12 milions d'euros per traslladar el CAP i crear el nou CUAP".

"Sant Feliu té per endavant un futur esplèndid", ha continuat Bossa, "ja que al 2026, amb les obres del soterrament acabades i amb aquest CUAP acabat, la ciutat viurà un canvi de paradigma històric amb un centre assistencial al bell mig de la ciutat, amb pediatria perquè tots els usuaris i usuàries de l'atenció primària a Sant Feliu tinguin les mateixes possibilitats d'accés a la sanitat pública".

L'edifici del nou CAP Rambla de Sant Feliu, que substituirà l'actual, estarà situat a la Rambla Marquesa de Castellbell 35, a 500 metres de l'actual CAP, en una ubicació cèntrica i amb bones comunicacions.

El solar serà cedit properament per l'Ajuntament i forma part dels espais que guanyarà el municipi gràcies al soterrament de les vies del tren. La construcció de l'equipament, però, es podrà executar amb independència dels avenços d'aquesta obra.

El nou edifici permetrà resoldre les mancances d'espai de l'actual CAP Rambla i també acollirà un CUAP de nova creació que donarà servei a més de 140.000 persones de cinc municipis de l'entorn.

L'edifici també albergarà altres serveis territorials, alguns dels quals avui ja s'ubiquen al CAP Rambla, com són l'Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR), la pediatria, l'odontologia, la rehabilitació, el Centre d'Atenció Especialitzada (CAE) i el Centre d'Atenció i Seguiment a les Drogodependències (CASD).

Durant la visita, Balcells també ha destacat la construcció de tres CAP als municipis de Sant Boi de Llobregat, Gavà i Castelldefels. El primer es troba en fase de licitació de projecte i els altres dos ja estan en fase de projecte.

En aquest cas, es tracta de nous equipaments que suposaran la creació d'una nova Àrea Bàsica de Salut (ABS) en aquests municipis i que permetran esponjar els seus CAP actuals per donar resposta al creixement poblacional. Tots ells s'aixecaran en solars que han estat cedits pels ajuntaments.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article