Santa Coloma de Cervelló dóna llum verda a 61 actuacions per a vetllar per la salut al municipi

Salut.

Arxiu.
Arxiu.

Amb la voluntat de promoure hàbits saludables i prevenir malalties, a més de donar compliment a les obligacions de protecció de la ciutadania i d’educació per la salut, aquest passat mes de gener l’Ajuntament aprovava inicialment el Pla local de salut de Santa Coloma de Cervelló 2023-2026.

Aquest document, que actualment es troba en exposició pública per tal d’incorporar-hi les aportacions que es considerin pertinents, inclou la diagnosi realitzada l’any 2021 i un pla d’acció.

En la primera hi trobem reflectida la situació del municipi en relació amb la salut de les persones que hi viuen i els actius amb què compta Santa Coloma per a afavorir-la, mentre que el pla d’acció inclou 61 actuacions, repartides en deu línies estratègiques, que marcaran el rumb de la política de salut de l’Ajuntament al llarg dels quatre anys vinents.

La voluntat municipal és que la salut sigui un eix transversal en el conjunt de les actuacions del consistori, seguint la línia de «la salut, en totes les polítiques» que es promou des de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

I és que els factors que ens afecten, tal com ha quedat reflectit amb la pandèmia de COVID-19, van més enllà del sistema sanitari i inclouen també la situació socioeconòmica, l’entorn o el model urbanístic.

Paral•lelament a l’aprovació del Pla local de salut, el nostre municipi també s’ha adherit a la Red Española de Ciudades Saludables, la xarxa RECS.

Aquesta secció de la Federación Española de Municipios y Provincias té per objectiu la promoció i la protecció de la salut d’acord amb els principis d’actuació del projecte Healthy Cities de l’Organització Mundial de la Salut, afavorint l’intercanvi d’experiències entre les poblacions participants.

Un dels principals elements amb què compta Santa Coloma de Cervelló per a la promoció dels hàbits saludables són les diferents xerrades i tallers que es programen de manera periòdica sobre aquest tema.

L’any passat se’n van programar 98: 46 a través de la Diputació de Barcelona i 53 d’organitzats per l’Ajuntament, inclosos els 26 tallers sobre primers auxilis duts a terme en col•laboració amb l’entitat Aktua. En total, es van fer divuit tallers més que l’any anterior, el 2021.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article