Continuar considerant a la anterior consellera de salut persona non grata té conseqüències per Sant Andreu de la Barca

Salut.

Arxiu.
Arxiu.

Les casualitats no existeixen en el món de la política, i el fet que l’ anterior alcalde de Sant Andreu de la Barca Enric Llorca, en plena pandèmia, declarés persones non grates a Alba Vergés consellera de salut i, ni més ni menys que al MHP Quim Torra, no facilita les coses per desencallar afers que afecten la ciutadania santandreuenca, que cadascú tregui les seves conclusions.

En un comunicat, l’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha lamentat que, “les necessitats de la ciutadania en matèria de Salut no estiguin contemplades per part de la Generalitat.”

Alba ha fet aquestes declaracions després de l’anunci que va fer dimecres el conseller de Salut, Manel Balcells, on avançava les inversions previstes pel departament durant els pròxims 4 anys. Entre aquestes inversions no es troba la construcció del nou CAP de Sant Andreu de la Barca, llargament reivindicat per la ciutat.

Seguint escrupolosament el fil, l ’any 2019, l’Ajuntament i la Generalitat van signar un conveni per a la construcció de l’equipament, ’acord preveia que la Generalitat pressupostaria l’obra i posteriorment l’Ajuntament cediria el solar on aixecar el CAP.

L’alcaldessa ha recordat que “la Generalitat no té pressupostada l’obra, malgrat l’Ajuntament ha iniciat els tràmits urbanístics per requalificar el terreny i que es pugui construir el CAP”.

“No em cansaré de reivindicar la construcció d’aquest equipament, donant veu a les demandes que ens fan els ciutadans. Necessitem mitjans materials i recuperar les especialitats que hem perdut a la ciutat”, ha dit Alba.

L’alcaldessa va demanar en una trobada informal aquest mes al conseller Manel Balcells, “que desencallés la construcció del nou CAP a la ciutat i el va emplaçar formalment a visitar la zona reservada perquè s’hi aixequi.”

L’alcaldessa ha recordat que la necessitat de comptar amb un nou CAP “és reconeguda per tothom”, i ha apuntat que, “hem signat convenis, hem tingut moltes reunions i hem escrit moltes cartes als responsables del Servei Català de la Salut, sense disposar d’un calendari i d’un compromís ferm de la Generalitat de Catalunya”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article