El Ministeri de Política Territorial aportarà una subvenció d'un milió d'euros per intensificar la digitalització de l' AMB

Política.

Antoni Balmón i la ministra Isabel Rodríguez.
Antoni Balmón i la ministra Isabel Rodríguez.

Aquest ajut ha estat compromès per Isabel Rodríguez, ministra de Política Territorial i portaveu del Govern, en una reunió de treball amb Antonio Balmón, vicepresident executiu de l'AMB, i els seus respectius equips a la seu de l'AMB, a la qual també ha assistit M. Eugènia Gay, delegada del Govern a Catalunya.

La ministra ha lloat el conjunt d'eines i instruments digitals de l'AMB i ha anunciat la propera signatura d'un conveni bilateral per fer efectiva la subvenció, que podria ser ampliable.

La transformació digital de l'AMB gira a l'entorn de tres instruments principals —plataformes, app i serveis web—, que aglutinen més d'un centenar de productes.

L'objectiu d'aquest ecosistema tecnològic és agilitzar els processos, augmentar l'eficiència dels serveis públics metropolitans i millorar la qualitat del servei al ciutadà.

Les tres principals plataformes són Smart AMB, IDEAMB i Mobile Mapping. La primera permet fer una gestió coordinada dels serveis supramunicipals de competència de l'AMB, que serveix per tenir més capacitat de reacció davant d'imprevistos i incidències i donar suport als ajuntaments metropolitans.

L'eina gestiona més de 5.450 parades d'autobusos, 12 plantes de residus, 41 platges, 53 parcs i 14 seccions del riu Llobregat i ofereix serveis de cartografia metropolitana. La plataforma IDEAMB aglutina dades obertes de manera georeferenciada i permet descarregar productes cartogràfics i mapes temàtics.

Aquesta infraestructura digital facilita la gestió i explotació dels recursos d'informació geogràfica produïts per l'AMB (catàleg de dades, visor, serveis web).

L'any 2022 va rebre més de 15.000 peticions i durant l'últim mes se n'han registrat unes 6.000. El Mobile Mapping és un aixecament de les rondes de Barcelona en 3D on es troben inventariats tots els elements, fet que permet fer-ne la gestió i el manteniment de manera remota.

L'AMB disposa de multitud de productes digitals, que tenen més de 600.000 usuaris, els més rellevants fan referència a mobilitat, urbanisme, habitatge, medi ambient i desenvolupament social i econòmic.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article