Des de Sant Joan Despí es reclama al conseller de Drets Socials l'obertura del Centre de Dia per a la Gent Gran

Salut.

Es demana que la Generalitat compleixi l'acord pressupostari que preveu la posada en marxa de 30 places de centre de dia.
Es demana que la Generalitat compleixi l'acord pressupostari que preveu la posada en marxa de 30 places de centre de dia.

L'alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, ha reclamat al conseller de Drets Socials de la Generalitat, Carles Campuzano, l'obertura del centre de dia a la ciutat.

En una reunió amb el conseller, l'alcaldessa ha tornat a demanar que la Generalitat compleixi l'acord pressupostari que preveu la posada en marxa de 30 places de centre de dia als espais que hi ha reservats al Centre de Gent Gran Cirerers.

Dimarts 28 de febrer, l'alcaldessa de Sant Joan Despí ha mantingut una trobada amb el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, on han tractat sobre l'obertura del centre de dia per a la gent gran, una reivindicació històrica de la ciutat que aplega l'Ajuntament i les entitats veïnals.

Després de la trobada, l'alcaldessa ha explicat que "tot i mostrar bona voluntat, la Generalitat segueix sense concretar ni data d'obertura ni fòrmula de gestió per al centre de dia. Necessitem urgentment aquest servei per atendre la nostra gent gran, donat que l'oferta actual de places és insuficient".

Belén García ha recordat que "l'Ajuntament va construir el Centre de Gent Gran Cirerers i va reservar un espai per al centre de dia. D'això ja fa més de tres anys. Ho tenim tot preparat per obrir, només falta que la Generalitat posi les places en marxa".

L'any 2019, l'Ajuntament de Sant Joan Despí va obrir el Centre de Gent Gran Cirerers, al barri de les Planes, un equipament que era una de les intervencions previstes a la Llei de Barris i que acull la majoria dels serveis municipals adreçats a la gent gran. Part de les estances es van reservar per a l'obertura d'un centre de dia amb 30 places.

La construcció es va fer seguint els paràmetres que l'administració autonòmica marca per a aquest tipus d'equipaments, des d'aleshores, l'espai per al centre de dia està preparat i equipat, a disposició de la Generalitat per iniciar l'activitat.

L'Ajuntament ha reclamat reiteradament a la Generalitat la posada en marxa d'aquest centre de dia per tal de millorar l'atenció a la gent gran.

Actualment, a la ciutat hi ha 6.823 persones més grans de 65 anys i 989 persones més grans de 85 anys i l'oferta de places de centre de dia és insuficient.

La creació d'un servei especialitzat com és un centre de dia té com a objectiu donar resposta a les necessitats que poden tenir les persones grans en situació de dependència, per tal de millorar la seva qualitat de vida i potenciar la seva autonomia personal, tot mantenint-les en el seu entorn familiar i comunitari, alhora que proporciona un suport a les famílies en les cures.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article