Llum verda al conveni amb l'INCASÒL i l'Agència d'Habitatge de Catalunya per construir habitatge de protecció oficial a l'Escorxador de Begues

Política.

La intervenció també permetrà guanyar una zona verda de més de 2.000 metres quadrats.
La intervenció també permetrà guanyar una zona verda de més de 2.000 metres quadrats.

El conveni va prosperar amb els vots a favor de JxCAT, ERC, PSC, C's i la regidora no adscrita, Marta Roig. S'hi va abstenir BECP.

Amb l'aprovació del conveni, la voluntat del govern municipal és la de signar l'acord abans d’ aquesta primavera i així posar en mans de l'Institut Català del Sòl la construcció d'un màxim de 39 pisos de protecció oficial destinats a lloguer, especialment per a joves.

El projecte, que arrenca de finals de l'anterior mandat municipal, ha hagut de superar els nombrosos tràmits administratius, urbanístics i legals previs a la construcció en si, a més de l'alentiment dels processos viscut durant la pandèmia de la covid.

L'acord amb l'INCASÒL s'assolí després de l'estiu passat, però va quedar encallat a causa del canvi polític al capdavant de la Conselleria de Territori de la Generalitat i la consegüent revisió dels termes del conveni.

Com ja es va informar anteriorment, l'Ajuntament de Begues projecta una nova promoció d'habitatge de protecció pública a la parcel•la annexa al Centre Cívic El Roure.

El Ple de dimarts també va aprovar la convocatòria del concurs públic per a la cessió de dret de superfície d'aquest solar per a què, qui en resulti adjudicatari, executi la construcció de la promoció.

Concretament, en aquest terreny de gairebé 1.500 metres quadrats es preveu aixecar 16 habitatges de protecció oficial en règim de lloguer.

L'empresa adjudicatària que executi l'obra també gestionarà els habitatges, tot i que les bases i condicions d'accés seran marcades per l'Ajuntament de Begues.

El termini per a tenir construïda la promoció, segons marca el plec de condicions, serà de 24 mesos un cop l'Ajuntament atorgui la llicència d'obres.

Aquest punt, com l'anterior, va rebre els vots a favor de JxCAT, ERC, PSC, C's i la regidora no adscrita, Marta Roig. S'hi va abstenir BECP. La CUP va excusar la seva presència al Ple.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article