Fins al 22 d‘abril se celebrarà a la Federació Obrera de Molins de Rei ‘Setmana de poesia a les cases’ en homenatge a Francesc Garriga

Cultura.

8a edició de la Setmana de poesia a les cases.
8a edició de la Setmana de poesia a les cases.

Aquest dijous, 2 de març, s’ha presentat la vuitena edició de la Setmana de poesia les cases. L’acte, que s’ha dut a terme al barri de la Granja, ha comptat amb la presència de l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz; el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez; la regidora de Cultura, Ainoa García; i el director de l’editorial Grogues cauen les fulles, Toni Moreno.

La present edició s’estendrà del 4 de març al 22 d‘abril, i comptarà amb 7 actes en homenatge, com en les darreres edicions, al poeta Francesc Garriga Barata.

Tal com ha explicat la regidora de Cultura, Ainoa García, “és la quarta edició que s’organitza des de l’Ajuntament, en col•laboració amb el director de Grogues cauen les fulles, Toni Moreno”.

Cal recordar que abans de la pandèmia el cicle es duia a terme per diferents cases del municipi; això va haver de canviar amb l’arribada de la pandèmia i el cicle es va traslladar a espais exteriors.

Després de passar per espais emblemàtics de la vila com el pati de Ca n’Ametller (2020 i 2022) i la planta baixa de l’edifici del Molí (2021), el cicle de poesia estrena nou espai: la Federació Obrera.

El director de Grogues cauen les fulles, Toni Moreno, ha explicat que “la setmana de la poesia continua sent a les cases, perquè la Federació Obrera és, sense dubte, una de les cases del poble”.

A més, Toni Moreno ha volgut posar de manifest la qualitat que va adquirint edició rere edició la Setmana de la poesia a les cases de Molins de Rei assegurant que “tenim una Setmana de la poesia que cada vegada va pujant un petit esglaó i, alhora, per cada esglaó que pugem, dimensiona moltíssim Molins de Rei i la seva aposta per la cultura”.

En aquest sentit, el primer tinent d’alcalde, Ramon Sánchez, ha volgut destacar l’alt nivell que es podran trobar els espectadors en aquesta vuitena edició, esperant “que continuï sent una prolongació del que la Setmana de la poesia representa” i ha volgut encoratjar als molinencs i molinenques a viure-la, a assistir-hi, a gaudir-la, i, definitiva, a “fer-se-la seva”. La primera cita del cicle de poesia serà aquest dissabte, 4 de març, amb l’escriptora Jèssica Ferrer.

L’eivissenca presentarà el seu poemari “Som aquí”, guanyador del VII premi Francesc Garriga de poesia, en un acte que tindrà lloc a la Federació Obrera, a partir de les 20 h.

Posteriorment, noms com el de Roger Mas, Nú Miret, Pere Raich, Jordi Boixaderes, Montserrat Abelló, formaran part d’aquesta vuitena edició.

Una activitat destacada serà la presentació de l’antologia poètica d’Albert Ràfios-Casamada, que s’editarà amb l’Ajuntament i es presentarà amb figures com Lluís Posada, Bernat Puigdollers i Mònica Usart. I, per posar punt final al cicle, es retrà homenatge a Margarida Xirgu amb 3 recitals amb poesia i música que representaran 3 etapes diferents de la vida de la Xirgu.

Com a cloenda de la presentació, l’alcalde, Xavi Paz, ha mostrat l’agraïment a l’editorial Grogues cauen les fulles i al seu director, Toni Moreno, per poder seguir col•laborant en aquest projecte, “que permet parlar de Molins de Rei com a vila poètica i gaudir d’una gran varietat d’espectacles”.

A més, ha explicat que “amb el canvi de dates del cicle de poesia ens trobem en un mes de març que permetrà al conjunt de molinencs i molinenques gaudir de la poesia i, alhora, posar-nos a les portes de la setmana de Sant Jordi, on la poesia també en vol ser partícip”; en acabar ha volgut fer una crida a la ciutadania a què la gaudeixi.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article