Unes 130 famílies han realitzat la primera visita a la promoció de pisos de protecció oficial del barri de la Sínia de Martorell

Societat.

Dels quals n’està prevista l’entrega l’estiu de 2023.
Dels quals n’està prevista l’entrega l’estiu de 2023.

Aquest dissabte 11 de març al matí s’ha realitzat la primera visita, per part dels propietaris, a les obres de construcció dels habitatges amb protecció oficial de l’edifici Àgora, al nou barri de la Sínia de Martorell.

Actualment, s’estan construint 2 promocions d’edificis amb protecció oficial al barri de la Sínia, l’edifici Àgora i l’edifici Àtrium, promoguts per la Fundació SALAS amb el suport de l’Ajuntament de Martorell.

L’edifici Àgora és un conjunt de 130 habitatges en règim de compravenda amb protecció oficial, dels quals pràcticament tots ja han estat adjudicats. Va començar la seva construcció el setembre de 2021 i està prevista la seva entrega pel segon semestre de 2023.

Els edificis Àgora i Àtrium formen part del nou projecte de desenvolupament del barri de la Sínia impulsat per l’Ajuntament de Martorell, on s’estan edificant bona part dels 1.100 habitatges previstos, dels quals 330 habitatges seran amb algun règim de protecció promoguts des de l’Ajuntament.

La Fundació SALAS és l’encarregada de promoure i desenvolupar els habitatges d’Àgora i d’Àtrium, dels quals en gestionarà posteriorment el lloguer la Fundació Nou Lloc.

Ambdues fundacions estan certificades com a promotores socials i són membres de la Coordinadora de Fundacions d’habitatge social de Catalunya (COHABITAC).

Actualment, Fundació Salas i Fundació Nou Lloc tenen signat un conveni amb l’Ajuntament de Martorell per promoure fins a 250 habitatges de lloguer social dels quals l’Edifici Àtrium n’és la primera promoció.

L'objectiu d’aquestes promocions de protecció oficial és la de garantir l’accés a l'habitatge, en un nou barri concebut com un eixample residencial pensat per a les famílies de Martorell, amb places, zones verdes, un nou eix comercial, una zona d'oficines i serveis i una àrea d'equipaments públics.

L'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, ha destacat que els habitatges estan avançant a molt bon ritme i que ben aviat els propietaris ja s’hi podran traslladar: “Martorell és el municipi de Catalunya que està promovent més habitatges de protecció oficial per cada 1.000 habitants, garantint l’accés a l’habitatge de les famílies del nostre poble. Estem molt contents i orgullosos que aquest estiu, amb l’entrega dels habitatges de l’edifici Àgora, començaran 130 projectes de vida a la Sínia, un barri nou, modern i amb les millors condicions de qualitat i benestar”.

El president de la Fundació SALAS, Manel Rodríguez, ha destacat que "Aquest edifici és el resultat d'un treball exemplar de col•laboració publicoprivada entre la Fundació SALAS i l’Ajuntament de Martorell. Junts hem fet possible la promoció i construcció d'aquest edifici d'habitatges en venda, Àgora, junt amb l'edifici en construcció d'habitatges de lloguer, Àtrium, que entregarem a la tardor. Tots dos formen part d'un gran projecte que estem implantant a tota Catalunya."

Aquesta col•laboració, "ens permet aportar al mercat uns habitatges de protecció oficial amb unes condicions i qualitats excepcionals, tant pel que fa a materials com a la seva doble qualificació energètica AA+ per emissions de CO₂ i per despesa energètica, i a un preu molt assequible, únic al mercat. Tot un èxit que esperem poder repetir en el futur”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article