ERC Viladecans es veu capaç de governar “som l’única alternativa real per transformar Viladecans, per canviar el color al capdavant de l’Ajuntament”

Política.

La localitat només ha vist governs en clau socialista malgrat els molts afers obscurs que s’ han patit.
La localitat només ha vist governs en clau socialista malgrat els molts afers obscurs que s’ han patit.

Durant l’acte, la candidata republicana Bàrbara Lligadas ha assegurat que “Volem transformar la ciutat de dalt a baix, fer una transformació republicana, amb una Administració justa, un transformació equitativa, que tingui en compte a tothom independentment de la seva raça, del seu gènere, de la llengua que parli a casa. Volem una Administració que tingui cura de tothom, que sigui amable. I també volem fer una transformació sostenible, una ciutat realment verda”.

Per aconseguir-ho, ha afegit, “hem fet una llista diversa amb perfils de tot tipus. Tenim una candidatura de persones que fan de Viladecans una ciutat viva i activa: membres d’AMPA, de consells escolars, presidents de clubs esportius, esportistes històrics, activistes LGTBI, presidentes d’entitats culturals, membres d’entitats de la cultura popular, del Comitè d’Empresa d’Avanza, sindicalistes, servidors públics, pensionistes, gent gran... Hem fet una candidatura que m’emociona i els vull donar les gràcies a tots perquè vivim temps convulsos en els quals fer política està molt estigmatitzat. Però gràcies a la gent valenta, li diem a l’extrema dreta que aquí estem nosaltres per fer política com pertoca”.

“És una llista formada per gent que creu en els valors republicans, que està disposada a pencar per una ciutat equitativa i que està compromesa amb una ciutat sostenible”, ha valorat Lligadas.

“Entenem la gestió pública, la governança, des dels valors republicans, des del republicanisme cívic, la igualtat, l’equitat, el tenir cura de tothom. Perquè com deia Pèricles, entenem el bon govern com aquell que protegeix l’individu dels abusos de l’Estat, però també el que protegeix la col•lectivitat dels abusos de l’individu. Així és com entenem nosaltres fer política, el nostre compromís amb la comunitat. Treballar de la mà de la comunitat pel bé comú”, ha conclòs l’alcaldable d’ERC.

També han intervingut a l’acte -per presentar els diversos integrants de la llista- el candidat número 4 i portaveu del Jovent Republicà de Viladecans, Joan Bausa, i el candidat número 6 i secretari de Medi Ambient de la secció local, Marc Riera. Bausa ha fet explícit “l’agraïment a Esquerra Republicana perquè sempre ha confiat en la gent jove. Som la candidatura que segur durà més joves a les llistes de les eleccions municipals”.

També ha apuntat que “pel govern local sembla que els adolescents siguem invisibles, no se’ns escolta, no hi ha propostes per a la gent jove, no podem passar-nos bé a Viladecans, hem de sortir sempre de la ciutat quan volem tenir una estona d’esbarjo o oci. O en d’habitatge, emancipar-se és molt difícil”. El candidat del Jovent ha proposat també la creació de consells municipals d’infància, de joventut i de gent gran.

Per la seva banda, Marc Riera ha assegurat que “hem d’impregnar de transformació sostenible tota la política de l’Ajuntament. Això vol dir que no s’hi val a dinamitzar el Pacte pel Clima de Viladecans, que està molt bé, però seguir urbanitzant terme municipal com si no hi hagués demà, o urbanitzem més o millorem el clima."

No s’hi val, "voler allargar la tercera pista de l’aeroport i protegir els espais naturals, o pista més llarga o espais naturals. O no s’hi val a defensar les platges verges de Viladecans i voler fer un passeig marítim com el de Castelldefels. O ciment, o duna i platja verge. Tot no encaixa”, en clara al•lusió al model del PSC.

I ha concretat: “Nosaltres no som els de no a tot, som els de fer les coses diferents. Perquè si fas el de sempre, el resultat és el de sempre” i ja veiem com anem pel pedregar.

ERC actualment és la segona força al consistori amb cinc regidors, lidera l’oposició i el 28 de maig surt a trencar la majoria absoluta del PSC per aconseguir un govern de canvi, després de gairebé 40 anys de governs immobilistes i monocolors.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article