Proposta de primer nivell, innovadora i de qualitat per desenvolupar el projecte de la nova piscina pública descoberta de Gavà

Societat.

Es construirà a la zona de Ca n’Horta.
Es construirà a la zona de Ca n’Horta.

És per aquest motiu que la propera setmana convocarà un concurs d’idees que permeti triar la proposta arquitectònica i paisatgística que ofereixi les solucions més adequades i reculli els requeriments que s’estableixen per tirar endavant aquesta actuació.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha destacat que aquests requeriments aborden dos àmbits: integració i sostenibilitat, i funcionament i serveis. “La nova piscina es construirà en una ubicació privilegiada, a sota de la masia de Ca n’Horta i a tocar de la C-245, que farà molt còmode l’accés des de la ciutat, caminant, en autobús o en bici, a banda d’incorporar una zona destinada aparcament per a vehicles."

A més, "els projectes no només han d’abordar la integració de l’equipament en l’espai natural, tenint en compte que tindrà les dimensions d’una piscina olímpica, sinó també l’eficiència energètica de la instal•lació”, ha afirmat.

El concurs d’idees es resoldrà abans de l’estiu, i a partir d’aquí s’abordarà la redacció del projecte executiu, procés que anirà en paral•lel a la cerca de finançament. Es preveu que la instal•lació entri en servei abans de 2027.

El concurs determina un termini de 60 dies per què els equips arquitectònics que optin puguin presentar propostes. Passats aquests dos mesos, els serveis tècnics municipals avaluaran les idees rebudes i es farà públic el resultat.

Actualment estan en fase d’execució els treballs de reforç de l’estructura de ca n’Horta, amb la voluntat de de garantir la pervivència de la construcció amb tots els seus valors.

Les intervencions tenen com a objectiu conservar, protegir i recuperar l’edifici mitjançant la consolidació i restauració dels seus elements i sistemes constructius, sense que això comporti la pèrdua de valor històric, arquitectònic o documental. La intervenció més remarcable és la retirada de la coberta actual, molt malmesa, i la substitució d’una de nova.

Els criteris d’aquesta intervenció són funcionals i tenen la voluntat de reproduir un element característic d’aquest tipus d’edificis. Així, s’ha projectat una coberta que reprodueixi i recordi la original, utilitzant materials de la mateixa naturalesa com són la fusta en l’estructura i la ceràmica en la cobertura, però amb les tecnologies i propietats d’avui dia.

La seva finalitat és poder transmetre una lectura adequada i respectuosa de l’arquitectura popular i tradicional que caracteritza aquests tipus d’edificacions. També es reproduiran els ràfecs segons les tipologies i característiques que conserva la masia en l’actualitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article