ERC l’ Hospitalet i el conseller d’ interior alineats per posar ordre al desgavell del PSC amb la Guàrdia Urbana

Política.

Joan Ignasi Elena reclama lideratge per resoldre els problemes de gestió a la Guàrdia Urbana on governa la presidenta de la Diputació de Barcelona amb els vots de Junts.
Joan Ignasi Elena reclama lideratge per resoldre els problemes de gestió a la Guàrdia Urbana on governa la presidenta de la Diputació de Barcelona amb els vots de Junts.

En un acte celebrat aquest dilluns, el candidat a l'alcaldia Jaume Graells ha compartit reflexions amb el conseller d'Interior Joan Ignasi Elena entorn als reptes de convivència i seguretat de l'Hospitalet, i el model republicà de seguretat.

Elena ha situat la desigualtat com el principal generador d'inseguretat, apostant per “polítiques d'igualtat, com l'educació, els serveis públics, habitatges dignes i oportunitats per als joves”, però també per la millora de l'espai públic, assenyalant que “uns carrers nets, ben enllumenats, amb un urbanisme amable i un comerç de proximitat viu són elements importantíssims per millorar la percepció de seguretat”.

El conseller també ha incidit en la necessitat de disposar de més efectius, i ha posat en valor l'aposta del Govern per l'Hospitalet, anunciant que “ara hem incorporat 20 nous agents de Mossos a la ciutat, 42 en només tres anys, tenint una plantilla que és la més alta de la darrera dècada”.

En aquest sentit, Elena ha lamentat l'agressivitat del govern de Núria Marín, afirmant que “necessitem un govern municipal que no només gestioni sinó que lideri la ciutat, que no converteixi l'Ajuntament en instrument de confrontació”. Joan Ignasi Elena ha atribuït aquesta actitud a “la impotència i la incapacitat per gestionar les seves competències en seguretat, un fracàs després de més de 40 anys governant com demostra el malestar existent a la policia local”.

Per Elena, “cal un mínim de lleialtat i assumir cadascú les seves responsabilitats, no donar sempre la culpa als altres”, afirmant que “per part del Govern tindran tota la cooperació i lleialtat institucional, però qui no és capaç de gestionar i motivar la policia local en el seu municipi, no pot donar cap lliçó”.

Jaume Graells també s'hi ha referit a la situació a la policia local, lamentant el malestar i desmotivació que s'està provocant entre els agents. “El que passa a la Guàrdia Urbana és el mateix que viuen molts altres funcionaris i treballadors de l'Ajuntament, que pateixen un govern que porta ja massa anys, acostumat a fer clientelisme en tot”.

Graells també ha denunciat que “l'alcaldessa Núria Marín s'ha passat tot el mandat afirmant que no havia cap problema de seguretat a l'Hospitalet, i a dos mesos de les eleccions surt amb el discurs de 'ley y orden' per guanyar vots de C's i VOX”.

Per fer front a això, Jaume Graells ha reivindicat un model policial “allunyat de la resposta més coercitiva i repressiva, basat en la prevenció, l'educació i el civisme”, posant també en valor la tasca que desenvolupen els professionals de la Guàrdia Urbana.

“Hem de repensar el model i avançar cap a una gestió integral de la convivència”, ha manifestat Graells, “implicant també diferents sectors i agents socials com els educadors de barri, treballadors socials o les escoles”, i ha afegit que “no podem deixar la nostra Guàrdia Urbana sola, ells també tenen certa sensació d'inseguretat”.

Per últim, l'alcaldable Jaume Graells ha reivindicat “lideratge i determinació des del govern municipal per trobar les solucions que necessitem”.

En aquest sentit, Graells ha anunciat que, per tal d'impulsar una reforma estructural en la gestió i el model de seguretat a l'Hospitalet, i per reconèixer el cos policial i els seus professionals, “assumiré directament com alcalde les competències de seguretat i de la Guàrdia Urbana”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article