Comencen els treballs pel futur Pla Municipal per a un Envelliment Saludable de Sant Joan Despí

Societat.

Un instant de la jornada.
Un instant de la jornada.

La diputada d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació, Lluïsa Moret, i l’alcaldessa de Sant Joan Despí, Belén García, han presentat els resultats del document en un acte que s’ha celebrat aquest dimecres al Centre Cultural Mercè Rodoreda.

La Diagnosi de la Participació Sociocultural de les Persones Grans a Sant Joan Despí planteja set línies estratègiques i gairebé una vintena d’objectius per elaborar el Pla Municipal per a un Envelliment Saludable. És resultat d’una enquesta feta per l’Ajuntament a gairebé 700 persones grans de la ciutat al llarg de l’any passat.

A més, es van realitzar sessions de reflexió i debat grupal, així com una recollida de dades per analitzar les característiques de la població major de 60 anys i els actuals recursos, programes i serveis que s’hi destinen.

Entre altres objectius, la diagnosi proposa ampliar la participació en els tallers de les persones grans, potenciar les activitats d'aprenentatge digital, ampliar la pràctica d'activitat física de les persones grans als equipaments esportius, fomentar la cultura com a forma de lleure, combatre els estereotips sobre l'envelliment, realitzar un treball transversal a nivell municipal, fomentar les iniciatives de voluntariat i ciutadania activa, així com facilitar la socialització de les persones grans en risc de soledat.

Un cop realitzada la diagnosi, el següent pas és l'elaboració del Pla Municipal per a un Envelliment Actiu. Es tracta d’un pla necessari per adaptar les polítiques públiques a les transformacions socials, a l'evolució de les activitats vinculades a la participació sociocultural i a les noves generacions de persones grans.

L'objectiu és garantir que la població de Sant Joan Despí tingui un envelliment amb la màxima qualitat de vida. En aquest sentit, l'Ajuntament secunda la iniciativa de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per promoure un envelliment actiu i saludable, com la millor fórmula perquè les persones grans participin activament a la societat sense patir discriminació, gaudeixin d'una bona qualitat de vida (física, mental i social) i mantinguin l'autonomia personal el màxim de temps possible.

Actualment, a Sant Joan Despí hi ha 8.329 persones majors de 60 anys, que representen el 24% de la població. Aquesta xifra anirà creixent en els pròxims anys a causa de l'augment de l'esperança de vida.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article