Gavà ja disposa del Document únic de protecció civil municipal

Societat.

Arxiu.
Arxiu.

La Diputació de Barcelona ha lliurat als ajuntaments de Figaró-Montmany, Santa Maria de Miralles i Gavà el Document únic de protecció civil municipal (DUPROCIM), que estableix el marc orgànic i funcional per prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns, i donar resposta adequada a les possibles situacions d’emergència al municipi.

El treball incorpora els riscos territorials, com emergències per onades de calor o de fred, per concentració de persones a causa d’espectacles populars, festes o manifestacions i per malalties transmissibles emergents amb un alt risc potencial.

En el cas de Figaró-Montmany, a més, s’hi inclouen els riscos per incendis forestals, sismes i inundacions; a Santa Maria de Miralles, per incendis forestals, inundacions, nevades, ventades i pandèmies; i a Gavà, el risc aeronàutic, per contaminació d’aigües marines i per sismes.

Els DUPROCIM han de ser aprovats pel plenari municipal i sotmetre's a informació pública, posteriorment, han de ser homologats per la Comissió de Protecció civil de Catalunya, organisme depenent de la Generalitat de Catalunya.

A més dels treballs lliurats a Figaró-Montmany, Santa Maria de Miralles i Gavà, aquest any s’han implementat els DUPROCIM de Torrelavit i Pacs del Penedès, i s’ha incorporat la cartografia del DUPROCIM de Taradell a la plataforma SITMUN (Sistema d’informació territorial municipal).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article