Conveni entre l'Ajuntament de Gavà i Inserta Empleo per fomentar l'ocupació de les persones amb discapacitat

Societat.

L'acord incentiva programes de formació, capacitació, orientació i inclusió per facilitar l'accés al mercat laboral d'aquest col•lectiu.
L'acord incentiva programes de formació, capacitació, orientació i inclusió per facilitar l'accés al mercat laboral d'aquest col•lectiu.

L'alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, i la secretària general i directora de Transformació i Excel•lència i Igualtat de la Fundació ONCE i secretària general d'Inserta Empleo, Virginia Carcedo, han signat un conveni per fomentar l'ocupació de les persones amb discapacitat del municipi.

Aquest acord estableix un marc de col•laboració per millorar la situació al mercat laboral de les persones amb discapacitat mitjançant l'establiment de programes de formació, captació, derivació, orientació i inclusió de les mateixes al mercat laboral, amb l'objectiu de facilitar-ne l'accés a una ocupació de qualitat.

Així mateix, preveu el disseny conjunt i l'execució d'accions específiques per a joves amb discapacitat, amb la finalitat d'impulsar-ne la incorporació al mercat laboral i conscienciar el teixit empresarial en l'aposta pel talent jove.

El conveni també inclou la col•laboració amb el teixit associatiu de Gavà perquè la prestació de serveis a persones amb discapacitat es canalitzi a través de les diferents associacions que les representen.

L'alcaldessa de Gavà ha afirmat que “aquest conveni és el resultat d'un objectiu compartit: promoure les oportunitats d'ocupació per a les persones amb discapacitat. Perquè la feina és un dels garants per contribuir a la seva integració social i laboral, per la qual cosa és molt important que rebin el correcte assessorament i formació adequada per accedir al mercat laboral. I també actuar sobre les empreses de la ciutat, sensibilitzant i assessorant perquè siguin partícips d'aquest repte”.

L'alcaldessa ha explicat que el Centre de Serveis per a l'Ocupació, CSO, de l'Ajuntament de Gavà, que compta amb professionals especialitzats en la matèria, serà una peça clau per al desplegament de les accions que recull el conveni, així com el teixit associatiu.

“Amb aquest acord reafirmem el nostre compromís de fer de Gavà una ciutat per a tots i totes. Precisament, la signatura d'aquest conveni coincideix amb la celebració de la Setmana de la Inclusió de Gavà, organitzada per la Comissió per la Inclusió, en què són presents les entitats de persones amb discapacitat de la ciutat. Un dels seus àmbits d’actuació és, precisament, l’elaboració de propostes per afavorir la contractació d’aquest col•lectiu, com per exemple a través d’una guia dirigida a les empreses de Gavà”, ha afegit.

Per part seva, Virginia Carcedo ha assegurat que l'acord avui signat "és molt important per millorar i promoure l'atenció a les persones amb discapacitat, ja que els ajuntaments, com a institució més propera als ciutadans, són els que millor coneixen les seves necessitats".

En aquest sentit, ha afegit que, gràcies al conveni, "sumarem esforços i compartir recursos, cosa que segur fomentarà l'augment de l'ocupabilitat de les persones amb discapacitat de Gavà".

Aquest acord també pretén sensibilitzar la ciutadania, els agents socials i les organitzacions i institucions sobre les capacitats de les persones amb discapacitat. A més, amb aquest marc de col•laboració entre les dues entitats es promouen accions de difusió i la seva participació en fires, jornades, seminaris o altres activitats.

Des de l'any 2017, l'entitat de la Fundació ONCE ha aconseguit a Catalunya 5.391 contractes per a persones amb discapacitat, ha orientat 18.050 persones demandants d'ocupació i ha impartit accions formatives que han finalitzat 3.956 alumnes.

Del total de les dades, a l'últim any, a la comarca del Baix Llobregat, a la qual pertany el municipi de Gavà, s'han realitzat 183 contractes i han estat ateses 307 persones amb discapacitat, 18 de les quals pertanyen al municipi.

Aquest conveni s’emmarca en els programes operatius d’Inclusió Social i de l’Economia Social (Poises) i d’Ocupació Juvenil (POEJ), que està desenvolupant la Fundació ONCE a través d’Inserta, amb el cofinançament del Fons Social Europeu i la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, per incrementar la formació i l’ocupació de les persones amb discapacitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article